3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Dandimite And The Fanatics - Metro 69

Een op hol geslagen metro uit je speakers!

Dandimite And The Fanatics is tien man sterk en komt uit de Betuwe. Met de cd-single Metro 69 denderen ze als een op hol geslagen metro je speakers uit. Vijf nummers lang. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ging met gevaar voor eigen leven met het oor voor de speakers staan.

De opener ‘Fanatic Style’, begint met een goed, hoog tempo, zoals we dat kennen van Let’s Quit en The Beatbusters uit hun beginperiode. ‘Hasty Bits’ is een instrumentaaltje waar de vlammen vanaf springen. Weer een herkenbaar geluid, maar wat wil je als je Johan Steevens (Ja, die van The Beatbusters en J-Stars) de cd laat produceren?

Op ‘Night Before’ horen we zang. En wel een damesstem. Het lijkt in de mode om een dame te laten zingen in je band. (Zie bijvoorbeeld ook Skabadivers, 2nd Handsneakers en Wisehead.) Leuk gedaan maar nog lang geen Pauline Black (Selecter) of No Doubt. Nog even oefenen. De titelsong is een mooie. Op ‘Metro 69’ hoor je wat deze band zo goed maakt. Goed blaaswerk en een strakke drum and bass.

Robert Curiel heeft er weer een mooie dub van gemaakt. Hij heeft eerder ook al dubs gedaan bij Rude Rich and The Highnotes. In deze dub zit de metro vol met geluiden uit de dierentuin. Metro 69 is een fijne cd. Ik ben echter heel benieuwd naar hun eerste full-length cd. Want één zangnummer is wat mager op dit cd-tje. De band moet zeker nog wat oefenen als ze meer zangnummers op die volgende cd willen zetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12