3voor12 Gelderland

Besluit faillissement Diogenes op 21 september

Eline Jonker: "De publicatie van ANS was voorbarig"

Op de website van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) ontstond eind vorige week beroering. De site kondigde het faillissement van Diogenes aan. Die informatie was gelekt na een algemene ledenvergadering van de studentenvereniging. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde het bestuur voor een reactie. "Ik twijfel er geen moment aan dat Diogenes in de een of andere vorm, op welke plek dan ook, zal doorgaan."

Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) publiceerde eind vorige week het artikel "BREKEND NIEUWS: 'DIO GAAT DOOD'". Daarin werd het faillissement van studentenvereniging Diogenes aangekondigd. Die informatie was gelekt na een algemene ledenvergadering van de studentenvereniging. Bestuurslid Eline Jonker: "De publicatie van ANS was voorbarig. Op 21 september staat een eventueel faillissement op de agenda van een volgende ledenvergadering. Bovendien is faillissement niet de enige optie. We kunnen ook nog proberen om voor surseance in aanmerking te komen. Een bemiddelaar krijgt dan anderhalf jaar de tijd om te kijken of de zaak nog levensvatbaar is."

Het bericht van ANS klopt in zoverre dat er inderdaad organisatorisch en financieel problemen zijn. Diogenes is uit zijn jasje gegroeid volgens Jonker. "Het is niet alleen een studentenvereniging, maar ook een horecagelegenheid. Dat is een behoorlijke opgave voor slechts vijf bestuursleden. Bovendien draaide Diogenes in eerdere jaren hele grote omzetten. Ik denk dat men daarnaar is gaan leven en niet voldoende heeft ingesprongen op bijvoorbeeld de veranderende economie. Daaruit zijn flinke problemen ontstaan die het vorige bestuur al noopten tot opstappen en die ook het nieuwe bestuur niet kon oplossen."

Mochten de leden op 21 september inderdaad besluiten faillissement aan te willen vragen, dan verliest Nijmegen niet alleen een leuk café, maar ook een poppodium. "Erg jammer. Een poppodium was sowieso moeilijk draaiend te houden omdat we als studentenvereniging daar geen subsidie voor krijgen. Maar er zijn heel veel medewerkers en vrijwilligers die dit aan het hart gaat. Zij zullen zich hard inzetten om de draad weer op te pakken. Ik twijfel er geen moment aan dat Diogenes in de een of andere vorm, op welke plek dan ook, zal doorgaan." 21 september is er meer duidelijkheid.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12