3voor12 Gelderland

Max Cooper presents Emergence in Doornroosje

Audiovisuele liveshow en lezing als start van wetenschapsfilmfestival InScience

Elektronische muziekproducer en wetenschapper Max Cooper komt op woensdag 8 november met zijn audiovisuele liveshow ‘Emergence’ naar Doornroosje. Met het concert opent hij de derde editie van wetenschapsfilmfestival InScience. De dag erna geeft hij een lezing over de visualisering van wetenschap in LUX, de hoofdlocatie van InScience.

Max Cooper is een van de meest innovatieve elektronische muziekproducers van de afgelopen jaren. Cooper, die een doctoraat in computational biology heeft, werkte de afgelopen drie jaar aan zijn wetenschappelijke muziekproject ‘Emergence’. In deze multimediashow zoekt Cooper naar perfectie in wetenschappelijke visuals en kunstzinnig geluidsontwerp.

Maandenlang werkte hij met diverse visuele kunstenaars, wetenschappers en muzikanten aan ‘Emergence’, waarvoor hij inspiratie haalde uit natuurkundige processen, geometrische vormen en het ontstaan van het leven. Eind 2016 is studio-album Emergence uitgebracht. Het slotstuk van het project is een film in het nieuwe surround movie format van Dolby, dat eind 2017 verwacht wordt.

Tijdens InScience presenteert Cooper zich naast muzikant ook als wetenschapper. In zijn lezing ‘The Science Behind Emergence’ etaleert hij zijn ideeën over de visualisering van wetenschap.

Programma & tickets
Het concert van Max Cooper is woensdagavond 8 november in Doornroosje, zijn lezing donderdag 9 november in LUX. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via www.doornroosje.nl en tickets voor de lezing via www.insciencefestival.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12