3voor12 Gelderland

#4df17: The T.S. Eliot Appreciation Society is fris als band

Maar niet de meest toepasselijke act voor het festival

De afgelopen paar jaar heeft The T.S. Eliot Appreciation Society een aantal nieuwe leden gekregen. Het begon ooit met de singer-songwriter Tom Gerritsen die kleine folkliedjes speelde. Inmiddels is de society uitgegroeid tot een band met met bas, toetsen en drums. De folk is gebleven, maar heeft meer diepte gekregen. Is het genoeg om staande te blijven op het lastige podium bij de LUX?

Voor het optreden zit de band in het hoekje van het podium broodjes met tapenade te eten. Plots worden die aan de kant geschoven en doet Gerritsen zijn gitaar om. Na solo te zijn begonnen komen langzaamaan de bandleden het podium op. Het is een tekenend begin voor het optreden, dat wat moeilijk op gang komt. De eerste nummers zijn wat rechttoe rechtaan en weten, zeker na zeven dagen muziek, niet meer te interesseren.

Het is pas als na een kwartier de vaart wat in de nummers komt en Gerritsen zijn gitaar de ruimte geeft, dat de muziek meer begint te leven. Helaas is het dan al snel pauze. The T.S. Eliot Appreciation Society is namelijk genoodzaakt om door een communicatiefout twee sets van een half uur te spelen. Het haalt opnieuw de vaart uit het optreden en roept de vraag op in hoeverre deze band geschikt is voor dit soort optredens. De muziek van The T.S. Eliot Appreciation Society loont waarschijnlijk veel meer voor een luisterconcert of een festival waar meer mensen voor de muziek komen. Daar komen de nummers, die in potentie wel goed zijn, vast meer tot hun recht.

HET MOMENT:
The T.S. Eliot Appreciation Society speelt dus twee sets van een half uur. Naar eigen zeggen gaan ze zelf in de pauze "een biertje drinken, wat eten, en de ervaringen van toen we met onze Volvo door jullie stadje reden verwerken. Iedereen klom op onze motorkap en mensen probeerden zich naakt door onze ramen te werken." Tja... niet iedereen is de Vierdaagsevrijdag gewend.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12