3voor12 Gelderland

Niederländische Rocknacht in Kleve trekt weinig publiek

Ondanks gebrek aan bezoekers zetten Arnhemmers lekkere muzikale showcase neer

Voor wie het nog niet was opgevallen: binnenkort voetbalt het Nederlands Elftal tijdens het WK in Duitsland. Wie vóór die tijd Nederlanders in actie wil zien bij de buren is aangewezen op de muziek. Afgelopen vrijdag, bijvoorbeeld, toen vier Arnhemse bands in Kleve speelden. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen reisde mee.

Op initiatief van Indium vertrokken vier bands uit Arnhem en omstreken vrijdag 26 mei richting het Radhaus in het Duitse Kleve. Terwijl onderweg in de tourbussen van The Analog Project en With Ice de grappen in het rond vlogen, zagen we hoe de TomTom ons langzaam langs een industrieterrein en een supermarkt de weg wees naar een soort oude loods meets Kultuurhuis Bosch, genaamd Radhaus.

Na wat pizza en gesprekken met bandleden in een backstageruimte die nog het meeste van een afwerkplek weg had (matrasje hier, vies bankje daar), mocht het vrij jonge Breaktrack, dat eerder onder meer tijdens de Paasconcerten speelde, het spits afbijten. Dit was pas het vierde optreden van Breaktrack. En dat was aan de podiumpresentatie te merken. De band had echter wel een stevig en lekker geluid, mede dankzij het stemgeluid van zangeres Sanne. Breaktrack is een band om in de gaten houden.

De tweede band van de avond was Ernem Zweet-finalist With Ice. Hun stevige mix van britpop en kinetische rock weet echter geen extra mensen het Radhaus in te trekken. Ze speelden een stevige set zoals we inmiddels van With Ice gewend zijn. Maar helaas ging aardig wat verloren in de echoput van een bijna leeg Radhaus. Daarna was het de beurt aan Indium zelf. Op de andere bands en het personeel na was Radhaus nu leeg. Toen ik Indium zo'n half jaar geleden voor het eerst zag spelen was ik gecharmeerd van de stevige eigen liedjes. Nu speelden ze een zwakkere set. Maar dat maakte geen verschil voor de weinige aanwezigen die de sfeer er tóch goed in hadden.

Tegen kwart voor één startte The Analog Project. De heren bewezen wat de laatste ep '20/20' al deed vermoeden: TAP is een band om live mee te maken. Ze deden hun energieke rockding en probeerden meteen maar een zojuist afgeschreven nieuw nummer uit. TAP liet verder nog weten bezig te zijn met voorbereidingen voor een album en te willen gaan touren. Heel veel touren. Een goede en logische stap. Als klap op te vuurpijl werden nog even alle zangers en zangeressen het podium opgetrokken voor een toegift in de vorm van Rage Against The Machine's 'Killing In The Name'. Een leuke en sfeervolle afsluiter op een lekkere muzikale showcase waar helaas te weinig publiek op afkwam. Volgende keer dan maar in Arnheim? Foto's: Jaap van Otterlo

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12