3voor12 Gelderland

Orkaan van het Oosten 2012

Schrijf je nu in voor de Orkaan!

Ook dit voorjaar waart de Orkaan van het Oosten, het inmiddels traditionele treffen van beginnende regionale popbands, weer door de Oost-Achterhoek. In drie voorrondes, verspreid over podia in de gemeentes Aalten, Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland, bindt pril ontluikend muzikaal talent met elkaar de strijd aan.

Inzet is een plaats in de 'grande finale' die eind juni zal plaatsvinden. Een deskundige jury beslist over het lot van de bands. Ook de band die bij het het publiek het best in de smaak valt verdient een plek in de finale. De winnaars van de voorrondes duiken voor opnames de studio in. Het resultaat daarvan, ook op video vastgelegd, telt mee in de finale.

De uiteindelijke winnaar van de Orkaan gaat zich tijdens de finale van de Gesel van Gelderland meten met andere bands uit de provincie. Voor de winnaar ligt er verder een kadobon van 500 euro klaar, te besteden bij een gerenomeerde muziekzaak, plus een professionele foto-shoot.

Bands kunnen zich tot 10 april 2012 via de website aanmelden. Een aanmelding dient vergezeld te gaan van een korte biografie en een aantal demo-opnames. Op de website zijn ook de voorwaarden voor deelname en de definitieve data en locaties van voorrondes en finale te vinden. De Orkaan van het Oosten, georganiseerd door een aantal vrijwilligers in samenwerking met Jongeren Werk Winterswijk (JWW), is ook via Facebook te volgen. De vorige editie van de popprijs werd gewonnen door de band Sugartoosh uit Lichtenvoorde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12