3voor12 Gelderland

Nieuwe editie PolderPop in Leuth

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2022

Aanstaand weekend is er voor het eerst sinds 3 jaar weer een nieuwe editie van PolderPop in Leuth, bij Nijmegen. Op zaterdagavond 13 augustus is er PolderPop Roots & More met toppers op het gebied van blues en americana. Zondag 14 augustus is er PolderPop. Beide dagen zijn gratis toegankelijk.

Roots & More
Jan Paul Griede (Steel Going Strong) is een bluesgitarist en heeft jarenlang in Europa en de Verenigde Staten als gitarist getourd. Hij begeleidde binnen- en buitenlandse bluesartiesten, opende voor BB King, Johnny Winter en Luther Allison en bracht in 2021 zijn laatste cd The Rumour uit. Na de release van het  bejubelde album The Monochrome Veil uit 2021 boetseerde singer-songwriter Etan Huijs een akoestische opvolger die uitkwam in 2022.

Kenmerkend voor de rootsy americana van DIX (bestaande uit oorspronkelijk uit het Land van Maas en Waal afkomstige jeugdvrienden) zijn de sobere maar doordachte composities en arrangementen en de krachtige uitvoering ervan. Een nieuwe naam, een nieuwe band, maar met een gerenommeerde gitarist/zanger uit de Nijmeegse muziek (blues)scene als frontman. Olav heeft op veel podia en festivals in Nederland en omringende landen gestaan en tourde o.a. met Kaz Lux, Oscar Benton en Ana Popovic. 

PolderPop
Youth Reserve is een synthpop duo uit Arnhem. Geïnspireerd door acts als Future Islands, Talk Talk, Arcade Fire, LCD Soundsystem en MGMT maken de heren een mix van synth-heavy pop songs met een 80’s twist. The Masters of Sparks is een Nijmeegse viermans bluesformatie. Copperhead County is een Nederlandse rockband die zich toelegt op southern rock. De band laat zich inspireren door bands als Blackberry Smoke, Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers Band.

Echo Empire is een band uit Den Bosch/Nijmegen/Eindhoven en speelt muziek in de genres rock, pop & 80s. Einfach Kurt is een Arnhemse pop-noir band. The Stone Souls is een band uit Oud-Zevenaar, waarvan de inspiratie zowel uit indierock als americana en dark country komt. Hun nieuwe album verscheen op 24 juni 2022. Liquid Love Machine is een Achterhoekse rockband. De Nijmeegse rockband Sonic Whip bracht in 2021 hun debuutalbum uit. De band is geïnspireerd door o.a. Foo Fighters en Queens of the Stone Age. Sonic Whip is opgericht door Meryn en Florian Bevelander, samen met Frank Mohnen.

Polderpop. Roots & More, zaterdag 13 augustus vanaf 19.00 uur. PolderPop, zondag 14 augustus vanaf 13.00 uur. Toegang gratis op beide dagen. Locatie: Lieskes Wengs 1, 6578 JK Leuth

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12