3voor12 Gelderland

Uitslag Park Open Live Music Publieksprijs 2004 bekend

Fedchenka biedt voor iedereen wel iets

Negen bands hadden hun zinnen gezet op De Park Open Live Music Publieksprijs afgelopen zomer. De uitslag liet even op zich wachten, maar na het nodige optelwerk kwam Fedchenka overtuigend als origineelste en swingendste uit de bus. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde met organisator Hans van Vrijaldenhoven.

Welke Arnhemse zon- en muziekaanbidder kent het niet? Zondagmiddag, languit op het gras, een koud drankje en genieten van live muziek. Stichting Park Open organiseert iedere zomer gratis toegankelijke (pop)concerten op de Ronde Weide in het Sonsbeek Park in Arnhem. Voor de eerste keer afgelopen zomer dongen negen Gelderse bands mee naar de Park Open Live Music Publieksprijs.

Het beoordelen van de stembiljetten liep wat vertraging op. Maar al snel werd duidelijk dat het publiek en de vakjury unaniem gestemd had voor Fedchenka. “Soms was het appels met peren vergelijken, maar Fedchenka bedient een breed publiek met eigen werk.” Een belangrijk criterium voor organisator Hans van Vrijaldenhoven. “Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar Fedchenka biedt voor iedereen wel iets.”

De prijs bestaat naast algemene erkenning uit een optreden op de Ronde Weide in het seizoen 2005. Bovendien stelt Stable Studio Arnhem één dag gratis opnamefaciliteiten ter beschikking. De prijs wordt gesponsord door muziekzaak Live Music in Arnhem. Tijdens het optreden van Fedchenka in 2005 wordt de langverwachte bokaal officieel uitgereikt. “Het is een publieksprijs, dus het publiek moet er wel bij aanwezig zijn”, aldus Van Vrijaldenhoven.

De exacte datum van het concert is nog niet bekend. Fedchenka is druk met de voorbereidingen voor de release van een nieuwe single. Die komt in januari 2005 uit op het label van New Road Music. De gratis studiotijd die Stable Studio ter beschikking stelt, komt goed uit. Deze wordt gebruikt voor een full-length cd, die in het voorjaar van 2005 op de markt komt.

De inschrijving voor de Park Open Live Music Publieksprijs voor 2005 is inmiddels geopend. De organisatie is op zoek naar bands die toegankelijke muziek maken voor een breed publiek. Er wordt een selectie gemaakt waarbij eigen werk en bands uit de regio Gelderland de voorkeur genieten. Voor inschrijvingen en meer informatie mail je Hans van Vrijaldenhoven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12