3voor12 Gelderland

4df19: Navarone speelt thuiswedstrijd zonder sterallures

Bekende Nederlandse Band trekt gemêleerd publiek naar Plein '44

Een band die zijn hand er niet voor omdraait om voor een volgeladen Ziggo Dome of een uitverkocht Gofferpark te spelen, heeft er geen moeite mee om Plein '44 vol te trekken. Sinds zij in de Voice of Holland stonden is de band natuurlijk ‘van ons’, net zo Nijmeegs als NEC of de Waalbrug en daarmee een grote publiekstrekker. Jong en oud staan al ruim voor aanvang te wachten op hun idolen. 

Mooi stipt op tijd, dat wil zeggen om 23.30 uur, betreedt Navarone het podium. Ze gaan meteen stevig van start met 'The Red Queen Effect', het openingsnummer van eerste album A Darker Shade of White. In vlot tempo wordt vervolgens de rest van de setlist afgewerkt. Het optreden zit strak in elkaar met een mooie lichtshow en een fraaie mix van oudere en meer recente nummers waarbij een lichte nadruk ligt op het laatste album, Salvo.

De band is geen onbekende tijdens de Vierdaagsefeesten. Ze kijken naar eigen zeggen jaarlijks uit naar een optreden op een van de vele podia tijdens het feest der feesten in hun eigen stad. Maar sinds hun tv-optredens zitten ze flink in de lift als Bekende Nederlandse Band. Het massaal toegestroomde publiek is dan ook zeer gemêleerd. Jong en oud, authentieke Nijmeegsen en bezoekers uit heel Nederland en diverse andere landen. Toch is duidelijk te merken dat mensen niet speciaal voor een heel optreden naar Plein '44 komen. Aan het begin staat het Plein bomvol, maar na enkele nummers houden velen het voor gezien en vallen er steeds grotere gaten in de massa. Alleen de echte fans, vooral vooraan vlak bij het podium, blijven trouw tot het einde staan.

HET MOMENT
Voorafgaand aan het optreden roept een DJ het publiek op om mee te zingen met de nummers die hij draait. Navarone speelt aan het slot een aantal bekendere nummers. Bij hun cover van Led Zeppelin’s 'Whole Lotta Love' wordt al een beetje meegezongen, 'Whole Lotta Rosie' van AC/DC kan al op meer volume rekenen maar bij hun eigen Lonely nights gaan alle remmen los. Als een dirigent zweept Merijn van Haren zijn publiek op tot een waar karaokespektakel. Beetje jammer, want dat hebben die jongens toch eigenlijk niet echt nodig.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12