3voor12 Gelderland

Ook Diggeth staat in de finale van Ernem Zweet

Jury kiest voor band die staat als een huis

De jury van bandjeswedstrijden is onvoorspelbaar. Zo koos de jury van Ernem Zweet in de eerste en tweede voorronde voor de band met de meeste potentie. De derde finalist werd echter een band die al staat als een huis. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was getuige.

Of het door het goede weer kwam of door de concurrentie van andere activiteiten, durf ik niet te zeggen. Het was in elk geval niet al te druk in the Stage afgelopen zaterdag bij de derde voorronde van Ernem Zweet. Gelukkig ging dat niet ten koste van de pret en kwaliteit van de drie bands die vanavond het podium beklommen. Als eerste beginnen de heren van Dr. Redtape. Ze spelen wel lekker maar ondanks de krachtige drumpartijen weten ze nergens echt te boeien. Ondanks dat weten ze door hun vrolijke en nice-guy-uitstraling toch nog sympathie op te wekken.

Terwijl het publiek er voornamelijk een gezellig onderonsje van maakt, begint Seanpenn aan hun optreden. Een jonge, vlotte en lekker experimentele rockband die gerust de verrassing van de avond genoemd mag worden. Na hun vreemde begin grijpen ze meteen bij de strot. Met wat flauwe grappen tussendoor en een energieke uitstraling blijven ze, ondanks dat ze hetzelfde trucje blijven herhalen, tot de laatste minuut boeien. De zaal is alweer wat leger geworden en de heren van Dr. Redtape zijn druk aan het springen, als het de beurt is aan Diggeth. Een band die 20 mei terecht in de finale van de Metal Battle staat.

Met hun combinatie van Motörhead en Metallica en een zanger die me ook behoorlijk aan een jonge James Hetfield doet denken, rockten ze steengoed. Love it or hate it maar over de kwaliteit van Diggeth valt niet te twisten. Als de jury zich terugtrekt voor een eindoordeel, is The Stage nog leger dan eerder op de avond. De potentie in Dr. Redtape kwam pas echt tot zijn recht in hun laatste en tevens nieuwste nummer, Seanpenn daarentegen bestond uit erg sterke muzikanten die nog veel meer kunnen dan ze nu doen.

En Diggeth? Diggeth heeft weinig potentie want die zijn er al. Maar ondanks dat ging Diggeth ook bij Ernem Zweet met een finaleplaats naar huis. Het was een grote verassing dat de jury ditmaal koos voor een band die al staat als een huis. Terwijl er bij de vorige twee rondes gekozen werd voor de band met de meeste potentie. Zo zie je maar weer: niks is zeker en het belooft met nog één vrije finaleplaats, nu al een spannende en zeker afwisselende strijd te worden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12