3voor12 Gelderland

Nijmeegse punkband Ink Bomb brengt nieuwe ep uit

Releaseshow ep Swim 24 november in De Onderbroek, Nijmegen

De Nijmeegse punkband Ink Bomb heeft deze week hun nieuwe ep Swim uitgebracht. Met Swim slaat de band een iets andere weg in dan met zijn voorganger Invincible Summer.

Zanger Joost Hoedemaeckers: “We hebben geprobeerd de groei die wij als band de afgelopen anderhalf jaar hebben doorgemaakt te vertalen in nieuwe songs. Zo hebben we meer met samenzang gedaan. De teksten gaan soms over concrete onderwerpen, zoals afstandsmoeders in het nummer Heavy Crosses. Dat gaat over vrouwen die gedwongen werden hun kinderen af te staan ter adoptie. The Bleachers heeft dan meer een allegorische onderwerp: het creëren van je eigen geluk."

Het Nijmeegse Ink Bomb maakt sinds 2015 melodieuze punkrock in de traditie van Bad Religion en No Fun At All, en heeft tientallen optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Het voorlopig hoogtepunt vond plaats in september 2016: de presentatie van de ep Invincible Summer in een verhitte, drukbezochte De Onderbroek in Nijmegen. De releaseshow van Swim is 24 november, ook in De Onderbroek, samen met de bands  Stark en Dowzer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12