3voor12 Gelderland

Fedchenka bewijst haar hittebestendigheid bij Park Open

Een show zonder praatjes, wel met ballen

Afgelopen zondag konden we wederom genieten van openluchtmuziek op de ronde weide in Sonsbeek. Ditmaal met Bluefish en "Park Open Publieksprijs winnaar" Fedchenka. Muziek door de makers zelf, met zweet op het voorhoofd en honderden opgehitste toeschouwers. Heet was het zeker en iedereen bleef lekker luisteren.

De middag begint met de Wageningse band Bluefish. Aangezien dit buiten mijn journalistrictie valt, zal ik hier kort over zijn. Bluefish heeft veel goeds in zich, redelijk eigenzinnige nummers die het bij jeugdig volwassen mens goed zullen doen. Een band die het goed schijnt te doen voor de volgende Park-Open publieksprijs. Ik denk echter dat zanger Uilke zijn partijen zou moeten inleveren bij assistent zangeres Fransisca Bouwmeester, die de hele weide stil krijgt met een prachtige solo-performance en helaas verder haar kunsten amper heeft kunnen tonen.

Fedchenka is de winnaar van de Park Open LiveMusic Publieksprijs 2004. Fedchenka is een band met een stevig standbeen en krachtige performance. Ook staat deze formatie erom bekend de nodige gasten uit te nodigen om de show nog interresanter te maken. Koperblazers, VJ's en dichters. Op de ronde weide was het van de laatste garde, Benne van der Velde opent het optreden met twee van zijn openhartige gedichten onder begeleiding van Fedchenka. Na de gedichten komt de muziek. De band heeft duidelijk veel ervaring op het podium en geeft zich volledig maar intoom, ondanks de hoge temperaturen.

Richard Huijzer, zanger/gitarist, geeft een ijzersterke toon aan en gitarist Chris Gerretsen rockt de boel strak aan elkaar. Met hun eigen repertoire en enkele covers krijgt het Park-Open publiek bij de zonneschijn nog een ijzersterk optreden kado. Een show zonder praatjes, zonder gerek of getrek, een show met ballen. Zo'n optreden dat je van de ingang van Sonsbeek naar de ronde weide lokt.

Eigenlijk is het enige kleine nadeel aan deze show dat ( misschien vanuit mijn hoek) de gitaar van Chris niet zo goed boven de rest uitkomt. En dat terwijl zijn gitaarspel juist staat als een huis. Iets meer aandacht voor deze gitarist zou niet verkeerd zijn. Maar misschien heeft deze integere man daar wel helemaal geen behoefte aan. Verder is het allemaal in orde. De weersomstandigheden zijn goed genoeg om een clip op te nemen en volgens Park Open organisator Hans van Vrijaldenhoven gaat deze band het helemaal maken. Als ze zo blijven staan als vandaag, zou Hans daar best eens gelijk in kunnen hebben. Foto's: kropot.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12