3voor12 Gelderland

JAG wint regiofinale pop/rock

Arnhemse band gaat op naar de Grote Prijs finale

De finale van de Arnhemse popprijs Ernem Zweet wist JAG niet te winnen. Een kans om in de finale van de Grote Prijs te komen was daarom ook erg klein geworden. Met dank aan veel doorzettingsvermogen belandde JAG toch in de regiofinale pop/rock en kwam daar als grote winnaar uit de bus. En zo plaatst JAG zich voor de Grote Prijs finale op 4 december.

Het Arnhemse JAG is net terug van hun mini-tour door Nederland en voornamelijk Duitsland. Zaterdag 9 oktober stond de band in de regiofinale pop/rock midden van de Grote Prijs van Nederland. Al eerder dit jaar kwam JAG als tweede winnaar uit de voorronde van Ernem Zweet. De finale wonnen ze echter niet. Als grote Ernem Zweet winnaar rolde Out of Many uit de bus. Die wonnen ook de Music Awards Gelderland.

Zowel JAG als Out of Many streed afgelopen zaterdag om een plaats in de Grote Prijs finale. Twee Arnhemse bands van de in totaal zes kanshebbers, dus 33% kans op een Arnhemse winnaar. Het is leuk en vreemd dat JAG gewonnen heeft. Hun mix van retrostijlen zoals new wave, 60’s psychedelica en rock kon het, blijkbaar, winnen van het frisse en vernieuwende Out of Many.

“Het voelt goed om te zien dat mensen vertrouwen in ons hebben. We hadden een cd gestuurd naar de organisatie van de Grote Prijs, met het geluk in de regiofinale te belanden”, vertelt zanger/gitarist Jacek. Het is ze dus gelukt. Op 4 december is de finale van de Grote Prijs in de categorie pop/rock. Naast JAG zijn The Kickers, Embankment, MeloManics, Lemonseven, Blend, Broshim en Momo´s Return geplaatst in de finale.

Jacek: “Wij willen een echte goede performance neerzetten. We repeteren zo veel mogelijk en zullen veel optredens doen. Ons doel is om met JAG verder te gaan en groter te worden. We willen ons ook als mens verder en beter ontwikkelen.” De redactie van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is alvast begonnen met duimen en wenst JAG ontzettend veel succes in de Grote Prijs finale.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12