3voor12 Gelderland

Avondklok wederom verlengd, tijdstip wel naar naar 22.00 uur

Verlengd t/m 20 april. Geen uitzicht op opening poppodia en theaters

De avondklok wordt met 3 weken verlengd, tot en met in ieder geval dinsdag 20 april. Dat was eerst 30 maart 2021. Dit gaf premier Rutte aan tijdens de persconferentie van dinsdag 23 maart. Wel wordt het tijdstip van de avondklok verschoven van 21.00 naar 22.00 uur, met ingang van 31 maart.

Opening van onder meer (pop)podia, theaters en horeca is er door de verlenging van de avondklok niet de komende weken. Evenementen en festivals blijven tot die tijd nog steeds verboden.

FieldLab, een samenwerking tussen de evementenindustrie en vier ministeries, heeft inmiddels verschillende testevenementen gedaan, waaronder een aantal evenementen afgelopen weekend bij Biddinghuizen. Tijdens deze kleinschalige praktijktesten keken onderzoekers hoe verschillende evenementen op termijn veilig en verantwoord kunnen worden georganiseerd.

Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers hebben het Nationaal Evenementenplan gepresenteerd om weer veilig en verantwoord evenementen te laten plaatsvinden. Uitgangspunt is om vanaf 1 juli 2021 weer evenementen te organiseren met publiek en zonder 1,5 meter afstand.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12