3voor12 Gelderland

#4df18: Halverwege het zingen de kerk uit bij The Como Mamas

Teveel warmte en God, te weinig overrompeling

Ook deze Vierdaagseweek ontsnapt niet aan de drukkende warmte van de afgelopen tijd. Wellicht dat mensen daarom de relatieve koelte van de Stevenskerk opzoeken, getuige de vrijwel uitverkochte concerten hier deze week. Relatief koel blijkbaar, want halverwege The Como Mamas donderdagavond verlaten verschillende rijen de Stevenskerk. Toch te warm? Misschien. Maar wellicht ligt het ook aan de set van het trio dat – ondanks hun machtige stemmen – maar niet wil overrompelen.

The Como Mamas bestaan uit Ester Mae Smith en zussen Angelia Taylor en Della Daniels. Het trio werd opgepikt door het befaamde Daptone Records (o.a. Sharon Jones & The Dap-Kings en Charles Bradley), bracht inmiddels twee albums uit en tourt nu met band. Waarbij het overigens een wonder is dat ze überhaupt op het podium staan vanavond: Angela Taylor raakte gewond bij een drive-by shooting in mei. Ze zit het leeuwendeel van het concert dan ook op een stoel, maar verder is er nauwelijks iets te merken van die vreselijke gebeurtenis.

Integendeel: Angela brengt een vlammende uitvoering van ‘Peace Of Mind’ dat terecht een staande ovatie krijgt. Het is helaas een van de spaarzame hoogtepunten, naast de schitterende gospel-uitvoering van ´You Gotta Move´. Het gros van de nummers mist spanning en is bijna allemaal net iets teveel een gebed zonder einde. Wellicht is het ook iets teveel nadrukkelijk God in de teksten waardoor het lastig is je écht te identificeren met de nummers. Het is niet slecht, zeker niet. Het trio, bijgestaan door drums en gitaar, heeft machtige en krachtige stemmen. Maar dé klik? Die ontbreekt veelal vanavond tussen band en publiek.

HET MOMENT:
Della Daniels die vóór het nummer ‘I Know I've Been Changed’ een hartverscheurend verhaal vertelt over haar jeugd in het Zuiden van de USA midden vorige eeuw en over de dood van haar moeder. Band én publiek zijn zichtbaar geroerd. Dít raken, dít overrompelen: dat misten we bij het merendeel van de nummers vanavond.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12