3voor12 Gelderland

Rijn IJssel studenten geven gevonden voorwerpen Luxor Live een nieuw leven

Collectie wordt getoond tijdens eindfeest in Luxor

Ter gelegenheid van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) zijn Luxor Live en Rijn IJssel een samenwerking aangegaan. Kledingstukken die in de loop der jaren bij poppodium Luxor Live in Arnhem zijn blijven liggen worden nieuw leven ingeblazen door studenten van de opleiding Junior Stylist van Rijn IJssel.

Bezwete t-shirts, shawls en jassen die achterbleven in Luxor Live vormden een berg aan kleding. Wat doe je met kleding die in al die jaren niet wordt opgehaald? In plaats van weggooien bedacht directeur Stefan Rebergen een samenwerking met Rijn IJssel. Onder de noemer Used & Abused kregen studenten van de opleiding Junior Stylist de opdracht nieuwe ontwerpen te maken met deze bestaande kledingstukken.

Op zaterdag 1 juli vindt in Luxor Live Let’s PLAY! plaats, het officiële eindfeest van FDFA. Luxor Live transformeert deze avond tot een  playground met een divers aanbod aan Arnhemse dj’s als: The Dopest, Ivy Knock, Deejay Prime, Tiger Shake, Chefs de Partie en nog veel meer. Studenten van Rijn IJssel en ArtEZ tonen tijdens dit feest hun werk. Ook de Used & Abused collectie wordt hier getoond.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12