3voor12 Gelderland

C/4: kneuzenband?

In Arnhem gonst het van de geruchten dat C/4 ermee stopt

We konden er natuurlijk op wachten: C/4 had na jarenlang ploeteren eindelijk haar nieuwe cd klaar en stond na een wervelende presentatie in Willemeen in de startblokken om Nederland te gaan veroveren met hun hardcore-rap. Niets van dat al: bandperikelen.

Terwijl de band had toegezegd te spelen op het 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lanceringsfeest in Arnhem, gonsde het in de Arnhemse popscene al van de geruchten: 'C/4 gaat stoppen! Misschien komt er een doorstart.' Het optreden in Bosch werd gecanceld en toen bleef het stil. Wat is er aan de hand? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen deed navraag bij gitarist Bart Kaper.

'Bassist Koen is gestopt omdat hij een baan als gitaarleraar kon krijgen in Hasselt in België. Daar komt zijn vriendinnetje ook vandaan. Hij gaat in Antwerpen wonen en aangezien hij niet erg goed in de slappe was zit is een eigen auto voorlopig geen optie. Met het openbaar vervoer is een enkele reis Hasselt-Arnhem vijf uur en dat is te veel van het goede. Koen wilde niet stoppen, maar kon niet anders.'

Toen ondergetekende en passant zijn belangstelling voor de vacature uitte, bleek daarin reeds voorzien in de persoon van Rowdy Lemaire. Hij wordt de nieuwe bassist. Mensen zullen hem kennen als de sympathieke en kundige snarenknager die jarenlang op dinsdagavond de sessies leidde in Café Plaza aan de Korenmarkt. C/4 is druk met Rowdy aan het repeteren.

Als alles goed gaat, verzorgt de band een try-out op 10 oktober in Café De Kroeg aan de Nieuwstraat in Arnhem. Ondertussen kwalificeerde Bart de band zelf nog als een kneuzenband, in de zin dat ze ieder anderhalf jaar wel een nieuw bandlid moeten zoeken. Wij zijn dus benieuwd naar de volgende mutatie, maar wensen hen ondertussen wel veel succes.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12