3voor12 Gelderland

Een huiskamerconcert in Arnhem-Noord

Gordijnen dicht, vier spots en dertig liefhebbers

Donderdag 7 juli zal de geschiedenis in gaan met  aanslagen in London, Coldplay in de Gelredome, en een uniek huiskamerconcert in Arnhem-Noord. Een schril contrast speelt zich af voor mijn huis, bussen vol naar Arnhem-Zuid en ik loop 1 minuut naar de woonkamer van Eelco en Sanne voor 3 acts. Live in the Living genaamd.

Het concept Live in the Living is bedacht door Rick Treffers, zanger/gitarist van Mist, een band die aan de weg aan het timmeren is. De indeling; drie artiesten die ieder achter elkaar een kwartier hun kunsten vertonen, effe een pauze, wederom dezelfde drie voor nog een keer ieder een kwartier. Het is een heel aparte sfeer daar bij Eelco en Sanne: gordijnen dicht, vier spots en dertig liefhebbers gezeten op de bank en op klapstoeltjes. Arthur, toetsenist van Mist, bijt het spits af. Nu op de akoestische gitaar. Singer/Songwriter pur sang. Melancholische liedjes met kop en staart, af en toe wat complex maar iedereen is muisstil en luistert aandachtig naar Arthur.

Roos Rebergen, die met haar band Roosbeef vele prijzen al in de wacht sleepte, is als tweede, op toetsen ditmaal. En er is al veel over gezegd en geschreven maar we gaan nog veel van haar horen. Wat een talent. Door haar atonale zang ging de kat van streek en waren de muizen nu voorgoed verdwenen. Rick Treffers zingt over liefde, vrouwen en heupen. Als laatste voor de pauze speelt hij het Nederlandstalige nummer 'Ook jij moet sterven'. In de pauze rennen we naar de goed gevulde koelkast en gaan we verder met Arthur ten Cate. Zijn tweede set is wat vrolijker. Beetje britpop zoals hij zelf zegt. Als laatste nummer speelt Ten Cate 'You’re Not Awake'. Het is stil en zelfs de klok hoor je tikken.

De tweede performance van Roos is adembenemend met hele mooie teksten. Af en toe is het wat cabaretesk. maar zo prachtig. Een ieder zit geboeid te luisteren en dat is ook de bedoeling. Rick speelt nu samen met Arthur weemoedige, melancholieke en tedere liedjes, met af en toe wat stemverheffingen. Bij elk nummer wat ze spelen weten we op welke plaat het staat. Net alsof niemand de CD in huis heeft. Kortom een prima avond en zeker voor herhaling vatbaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12