3voor12 Gelderland

4df19: Dark wave van De Ambassade

...krijgt het publiek aan het dansen

Drie jaar geleden stond de Amsterdamse Tukker Pascal Pinkert al op het Valkhof festival, toen onder zijn Dollkraut-alias, alwaar hij een sterk optreden gaf. Dit keer dus als De Ambassade. De start is wat stroef, net na de vrolijke noten van YĪN YĪN en de Anatolische klanken van Derya Yildirim & Grup Şimşek. Het Boog-podium is minimaal verlicht, wat wel weer past bij de donkere en afstandelijke new wave-liedjes. Het is niet de bedoeling dat het te glad en gepolijst klinkt, maar krakerig, alsof je naar hun ouderwetse synthesizers luistert op een krakend cassettebandje.

Pinkert staat zelf niet graag in de spotlights, letterlijk, want rechtsachter in de hoek. Hij speelt toetsen en zingt, niet altijd even goed verstaanbaar. Midden op het podium staat de langharige bassist, die je eerder in een heavy metal-band zou verwachten, en op links een dame achter een computer. We horen veel nieuw materiaal (er staan slechts vier nummers van De Ambassade op Spotify), waarbij hij het publiek bij de les probeert te houden. Dat lukt niet het hele optreden, maar zodra het tempo omhoog gaat en de new wave dansbaarder wordt, raken steeds meer mensen enthousiast. Het songmateriaal is er sterk genoeg voor. Mooi om te zien dat dit soort muziek, dat herinneringen aan de grauwe beginjaren 80 oproept, aanslaat bij het publiek anno nu.

HET MOMENT
Zodra richting eind van de set underground-hit ‘Geen Genade’ wordt ingezet, heeft De Ambassade het publiek weer helemaal te pakken. Er wordt tot ver buiten de planken gedanst. De reactie op het laatste nummer is zelfs nog massaler. Een uitnodiging voor een clubshow in bijvoorbeeld Merleyn is hiermee slechts een kwestie van tijd.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12