3voor12 Gelderland

Nijmeegse post-punk band Non-Alignment Pact presenteert nieuwe single en video

'Modern Times' is een reactie op de sombere tijdgeest

Op 11 november verscheen de nieuwe single (met videoclip) van de Nijmeegse post-punk band Non-Alignment Pact. 'Modern Times' is een reactie op de tijdgeest die volgens de band het best kan worden gekenschetst als: somber. De huidige samenleving heeft op sommige individuen uitwerkingen als depressie, wanhoop en woede en daarover gaat ook de tekst van het nummer.

De single is afgelopen juni opgenomen in de White Noise Studio in Winterswijk door Marlon Wolterink (MrMunchkin, Meglamancha) en Freek Philippi (Fruit of the Original Sin, Meglamancha) die het nummer ook produceerde. In augustus werd de bijbehorende videoclip opgenomen in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen met Martijn Fincke.

Non-Alignment Pact is opgericht in 2012 en bestaat uit Martijn Huijgen (zang, synthesizer, gitaar), Ger Hermsen (gitaar), Tjaco van Cromvoirt (drums) en Marcus Fressmann (bas). Afgelopen jaar verscheen het debuutalbum van de band “////” dat goed werd ontvangen door binnen- en buitenlandse media. De band speelt een moderne mix van melodieuze darkwave en ruwe postpunk als vertaling van hun sombere kijk op de tijdgeest.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12