3voor12 Gelderland

novAct tekent contract bij Amerikaans label

"Het betekent letterlijk nieuwe band"

novAct is trots te mogen mededelen een contract te hebben getekend bij het Amerikaanse Sensory Records. Een nieuw label dat hun muziek uitbrengt. En bovendien ook nog eens een nieuwe naam voor de band. Van Morgana-X naar novAct.

Het Arnhemse novAct ging voorheen door het leven onder de naam Morgana-X. Een naam die volgens de band goed bij hun eigen stijl past: ongrijpbaar en dingen puur op gevoel doen. De 'X' is vrij gebruikelijk in de progrockscene. Eind vorig jaar tekende de band een contract bij het Amerikaanse Sensory Records. De naam van de band moest dan wel veranderen.

"Na ons contact met Sensory Records bleek de naam Morgan-X voor de Amerikaanse markt een probleem te zijn. Men zou ons minder serieus nemen. Voor ons was het een kwestie van nu of nooit. De uiteindelijke keuze viel op novAct, wat letterlijk nieuwe band betekend", zegt drummer Martijn Peters.

Sensory Records werd opgericht in 1997 als een sublabel van The Laser’s Edge met als doel het in de spotlight zetten van artiesten met een experimentele en progressieve houding binnen het metal genre. novAct kreeg al een tijdje goede kritieken. "Na afloop van het Headway festival 2003 bleek er een scout aanwezig te zijn die aan Ken Golden van Sensory moest laten weten of wij onze reputatie ook live waar konden maken. De uitkomst laat zich raden.

"Uit het buitenland komt veel goede respons. novAct heeft al een fotoreportage en interview achter de rug met het Engelse Powerplay magazine en de aanverwante website Dutch Progressive Rock Pages. Na de release van het album verwacht Peters veel respons uit Duitsland. "De ideeën over een Amerikaanse tour doen al de ronde. Al is het kostentechnisch een moeilijker verhaal dan bijvoorbeeld de Benelux. We zien wel wat er eventueel komt."

novAct is druk bezig met het schrijven en uitwerken van nieuwe nummers. Het album 'Tales From The Soul' krijgt zijn officiële releaseparty op vrijdag 4 februari in Willemeen. De Belgische rockband 7th Circle verzorgt het voorprogramma.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12