3voor12 Gelderland

Hardcore-avond brengt meer dan alleen hardcore

Publieksfavoriet Strike First is goed geoliede old skool hardcore machine

De liefhebbers van de zwaardere muziekstromingen kunnen terecht in jongerencentrum Staddijk. Op 6 november vond daar een hardcorefestival plaats met vier bands. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen stopte oordoppen in haar oren en stortte zich in het gitaargeweld.

Het was weer eens tijd voor een leuk avondje moshen en headbangen bij jongerencentrum Staddijk. Vier bands zijn geboekt om hun woede en agressie eruit te schreeuwen. De eerste band van de avond is het uit Nijmegen afkomstige Incarnate. Wat opvalt aan de sound van de band is het geluid van de 6-snarige (!) bas. De bassist vervult niet alleen een functie voor de ritmesectie, maar hij maakt de bas tot een vooraanstaand intrument, bijna als een tweede gitaar. Ook de zang is in orde. De metalcore van deze band mist echter opbouw en in sterkere mate een climax. Als deze band hieraan weet te sleutelen zal deze veel meer indruk maken.

Volgende band van de avond is de naar mathmetal, metalcore en melodieuze death metal verwijzende band Dead by dawn. Zij weten op een zeer aangename wijze te verassen met hun combinatie van stijlen.Vooral het aansluiten van het melodieuze deel op hun andere stukken vereist nog wat meer sleutelwerk. De techniek en kwaliteit zijn echt al goed aanwezig. Een prettige eerste kennismaking met deze band. Dan als derde de band waarvoor veel mensen deze avond gekomen zijn.

Omdat Staddijk vanavond niet de enige is waar hardcore geprogrammeerd staat, is het niet bijzonder druk bij het uit Arnhem afkomstige Strike First. Toch weet de band zijn ervaring en internationale succes live goed uit te buiten. Door hun professionaliteit en strakheid weet de band zich te ontpoppen als een ware geoliede old skool hardcore machine. Dit mist zijn uitwerking niet op de beweeglijkheid van het aanwezige hardcore publiek. Een unieke, maar korte live-ervaring.

Line of Defense is de laatste band die het podium betreedt. Zo keren we weer terug naar het metalcore-genre. Vooral de live presentatie van deze band is uitstekend te noemen. De band weet het publiek goed op te zwepen. Deze band zal echte metalcorefanaten absoluut aanspreken en sluit door haar optreden de avond goed af. Hardcore-puristen zullen misschien teleurgesteld zijn dat er ook andere invloeden te horen zijn. Wellicht is het goed om deze nuance de volgende keer op de website te vermelden. Het was namelijk niet alleen een hardcore avond, maar dat beviel mij persoonlijk uitstekend.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12