3voor12 Gelderland

Gelderse artiest FAVST debuteert met Nederlandstalige electropop ep

Met haar debuut ep De Laatste Tijd wil FAVST tegengas geven aan het snelle wegwerpbestaan

FAVST is het alter ego van Arnhemse muzikant en filmmaker Marie-Anne Faustinelli. Haar beats zijn dansbaar, haar teksten zijn maatschappijkritisch en letterlijk. Vrijdag 24 juni debuteert ze online met haar ep De Laatste Tijd. Met haar muziek wil ze luisteraars vermaken, maar vooral kritiek geven op de 24/7 consumptiemaatschappij.

FAVST zet de toon met haar eerste 3 nummers. In haar debuutsingle ‘De Laatste Tijd’ zingt FAVST over haar zorgen voor de toekomst en de nostalgie naar haar kinderjaren: “Toen ik klein was vertelden mijn ouders me dat alles beter zou worden. Maar als ik nu kinderen had zou ik ze niet datzelfde durven beloven. Ik denk niet dat ons leven beter gaat worden”, aldus Faustinelli. Door te stellen dat we in de laatste tijd - ofwel tijdperk - leven, wil FAVST de noodzaak om onze collectieve levensstijl te herzien aankaarten.

In de andere twee nummers laat FAVST een andere kant van zich horen. 'Druk' is een dansnummer over het snelle leven en ‘Lieve Here Google’ betreft een elektronische lofzang gericht aan onze favoriete techreuzen. Voor haar sound laat FAVST zich inspireren door verschillende elektronische muziekstijlen, zoals drum-‘n-bass, techno, house, IDM en synthpop. Haar grootste voorbeeld is Stromae. Ze probeert een cynische, maar humoristische toon te vinden in de combinatie tussen haar beats en haar teksten.

Mede door haar achtergrond als filmmaker weet Faustinelli de tracks van de ep te voorzien van videoclips, twee van deze clips zullen in de zomer van 2022 te zien zijn. Beeld is een belangrijk onderdeel van haar werk. Met haar kleurrijke stijl brengt ze een suikerrandje aan haar kritische boodschap.

De ep De Laatste Tijd is vanaf 24 juni te beluisteren op de online streamingdiensten. Meer informatie is te vinden op haar website: www.favst.tv/muziek 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12