3voor12 Gelderland

De elektronische natte droom

Nijmeegse Apzolut in voorprogramma held

"Echt?" Veel meer kon Rafa de Kort niet uitbrengen toen hij hoorde dat hij in het voorprogramma van zijn grote held Venetian Snares zou staan. De Nijmegenaar die als Apzolut geregeld de enterknop van zijn laptop beroert, krijgt donderdag 13 januari de kans zijn kunsten te vertonen aan het publiek in Roosje en aan zijn grote voorbeeld!

"Gelukkig zat ik op een stoel, toen ik het hoorde! Fantastisch, man." Rafa de Kort is nog steeds in jubelstemming. Donderdag 13 januari staat hij in het voorprogramma van Venetian Snares. De Canadees kon altijd al rekenen op een warm plekje in de cd-speler van De Kort. Het is niet de eerste keer dat De Kort, beter bekend als Apzolut, zijn kunsten mag vertonen in het bijzijn van een elektronische grootheid. Vorig jaar mocht hij het naprogramma bij Arovane in Deventer verzorgen. Daar blies hij de set van de Duitser behoorlijk weg.

Dat zal bij de terreur van Venetian Snares lastiger worden, maar dat deert Apzolut helemaal niks. Hij is druk bezig om nog wat nieuwe nummers in elkaar te draaien voor het komende optreden. Zijn release bij het collectief Lomechanik heeft hij inmiddels al gehad middels de Donkey Basketball EP samen met The Smoke Cella. De liefhebbers van de breakcore-de-luxe van Apzolut kunnen binnenkort nog een presentje verwachten.

"Er komt een gratis cd van me uit, die mogen mensen gewoon van me hebben. Hij komt ook op de site, maar dat duurt nog een maandje of twee. O ja, er komt ook een videoclip, maar een datum weet ik nog niet", aldus De Kort. De komende week heeft prioriteit. Optreden in het voorprogramma van de grote held. Met Lomechanik-vrienden Modules, Tunan en Jorg. 13 januari in Doornroosje, vanaf 21.00 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12