3voor12 Gelderland

Het Kaf speelt muzikaal kinderprogramma

"Onze muziek heeft het altijd goed gedaan bij kinderen"

Het Kaf speelt normaal gesproken gewoon voor volwassenen. Met volwassen liedjes die over de liefde gaan. Niet echt kinderrepertoire. Wat doe je dan als het Natuurmuseum je vraagt om een muzikaal kinderprogramma te maken in het kader van vijftig jaar Kinderboekenweek? Simpel. Dan zet je in een paar weken 'Het dierenbal' in elkaar.

De Kinderboekenweek wordt vijftig dit jaar. Feest, dus. Geen wonder dat het thema 'muziek' is. Het Natuurmuseum in Nijmegen vroeg Het Kaf om een muzikaal kinderprogramma in elkaar te zetten. In een paar weken maakten zij een programma met liedjes over dieren. Saxofonist Koen Dechering: "Zo sluiten we aan bij de Kinderboekenweek en het Natuurmuseum."

Het programma heet 'Het dierenbal' en speelt in het stripachtige decor van de tentoonstelling 'Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap' die nu loopt in het museum. "We hebben een aantal liedjes al bij de NCRV radio gespeeld, maar zondag is de echte première. Het is een muzikaal programma van liedjes afgewisseld met verhalen over hoofdpersoon is Olaf het gansje. Verder blijft het een verrassing."

Het is nogal anders om voor kinderen te spelen. Of niet? Koen: "Het is leuk om voor kinderen te spelen. Die reageren heel direct. Onze muziek heeft het altijd goed gedaan bij kinderen. Mijn neefjes kunnen bijvoorbeeld alle nummers van onze laatste cd 'Geweldig' meezingen. Bovendien hebben kinderen veel fantasie." Ook qua tekst verandert er wat. "We kunnen nu heerlijk liedjes schrijven over springende sprinkhanen, dansende gansjes en ijsberen die op vakantie willen."

Voor de Boekenweek voor volwassenen heeft Het Kaf voorlopig nog geen plannen. "Maar wie weet komt van het een het ander. Dan worden we een literaire fruitmandband." 'Het dierenbal' is zondag 10 oktober te zien in het Natuurmuseum. De voorstellingen beginnen om 14.00 en 15.30 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12