3voor12 Gelderland

Jaspers liedjes blijven hangen

Nieuwe nummers klinken sterker en volwassener

Zodra de zonnestralen onze huid verwarmen, is de keuze tussen een concertbezoek en een biertje op een terras moeilijk. Afgelopen dinsdag kozen veel mensen voor de zon, terwijl in het Cultuurcafé Jasper optrad. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kon zijn nieuwsgierigheid naar Jasper niet bedwingen en maakte een indrukwekkend concert mee.

Volgens 3FM is Jasper een 'Serious Talent'. We lijken hier te maken te hebben met een rijzende ster. Desondanks vond slechts een handvol mensen het de moeite waard om Jasper te komen aanschouwen bij zijn gratis concert in het Cultuurcafé. Kennelijk was de zon voor de meeste mensen belangrijker. De mensen die wel aanwezig waren, bleven tot het einde. En dat is maar goed ook, want er kwamen ook niet zoveel mensen meer bij.

'Optreden met band', zo was aangekondigd. De band bestaat echter niet uit gitaar, bas, drum en/of piano, maar uit gitaar, basgitaar en… nog een gitaar! Een combinatie van instrumenten die soms tot saaie, voortkabbelende muziek kan leiden. Jasper speelt zelf echter zeer ritmische partijen, zodat een drummer zeker niet wordt gemist. Jasper en zijn twee kornuiten kiezen ervoor om vooral nieuw materiaal te spelen, en slechts enkele nummers van het vorig jaar verschenen album 'Coming Home'.

De nieuwe nummers klinken sterker, volwassener en doen op sommige momenten qua stijl denken aan bands als bijvoorbeeld Turin Brakes. Ook staan er twee covers op de setlist, waarbij met name de cover 'Mad World' (Gary Jules / Tears For Fears) verrassend goed uit de verf komt. De band is goed op elkaar ingespeeld en op alles voorbereid. De samenzang is zeer geslaagd, al zijn sommige teksten wat cliché. Jammer is dat sommige liedjes qua ritme veel op elkaar lijken. Wellicht kunnen doorgewinterde fans het onderscheid tussen de liedjes beter maken, maar die fans zijn helaas afwezig.

Gelukkig herstelt Jasper zich met een paar rustigere liedjes om zo het woord 'eenheidsworst' bij mij te verdringen. De lage opkomst mag en kan de pret niet drukken en iedereen kan ruim een uur en een kwartier na aanvang weer terug de zon in. We zijn echter nog niet van Jasper af. Jaspers liedjes blijven namelijk hangen. 'Feels like coming home' herhaalt zich nog menigmaal in mijn hoofd. In een perfecte wereld zou het Cultuurcafé vol zijn geweest. Maar ja, zoals Jasper zelf zingt: "I know that I cannot change the world, but I will do my best to open up my heart and see the good things." Laten we dat dan maar doen. Wie weet is bij een volgende gelegenheid het Cultuurcafé dan wel vol. Of een andere zaal natuurlijk.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12