3voor12 Gelderland

4df19: De gospel van Lucky Fonz III

Stuntelige singer-songwriter palmt Stevenskerk in met aandoenlijke kleinkunst

Otto Wichers is een veelzijdig artiest. Ooit begonnen als klassieke troubadour in het Engels, 7 albums later flirt Lucky Fonz III in het Nederlands met donkere indiepop en elektronica. Vanavond in de Stevenskerk doet Otto het helemaal alleen met enkel piano, gitaar en zijn klungelige charmes.

Lucky Fonz III is op de laatste avond van de vierdaagsefeesten als een vis in het water. Otto groeide op in Nijmegen, ging naar het Dominicus College en staat misschien deels daarom wel vanavond zo comfortabel op het podium van de Stevenskerk. Hij improviseert, weidt uit, is speels en zoekt de verbinding op met het publiek op een wijze die doet denken aan een theatervoorstelling.

Laatste plaat Multimens staat centraal en de veelzijdige en aanstekelijke indiepop wordt vanavond omgetoverd tot ware kleinkunst. 'Ik Had Nog Willen Zeggen' schetst op plaat dankzij de onheilspellende fluittoon over de duistere beats van Kubus een wrang beeld van onzekerheden in relaties.  Gewapend met alleen een gitaar houdt Lucky Fonz de sfeer van het nummer in samenwerking met het mee fluitende publiek volledig overeind. 

Met zijn tussentijdse praatjes heeft Otto vanavond in de kerk de lachers op zijn hand en weet daar, dankzij die geestige en aandoenlijke teksten die in deze intieme setting uitstekend tot hun recht komen, kundig op voort te bouwen. Theaterprogrammeurs, luisteren jullie mee?

HET MOMENT
De toon werd eigenlijk gelijk al gezet. Voorafgaand aan het optreden wordt Otto kort geïnterviewd waarbij hij zijn Nijmeegse roots aanstipt. Fonz grijpt gelijk de kans om zijn zus te feliciteren die vandaag de 50KM heeft uitgelopen. "Sorry, even snel.." en hij rent langs de kerkbanken om zijn zus te omhelzen. De Stevenskerk is meteen verkocht.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12