3voor12 Gelderland

#4df17: Lisa Lois zorgt niet voor kippenvel met Adelecovers

Zelfs bijzondere galm van de Stevenskerk kan het niet boeiend maken

Tijdens de aankondiging benadrukt gastvrouw Marike Jager hoe leuk ze het vindt dat Lisa Lois ook zelf liedjes schrijft en albums uitbrengt. Een beetje pijnlijk, omdat de zangeres vanavond geen enkel eigen nummer zingt. Daarentegen krijgt het publiek drie kwartier Adelecovers voorgeschoteld. Want Adele is het grote voorbeeld van Lisa Lois, en dat moet iedereen weten.

Lisa Lois, je kan haar kennen van X-Factor, of die cover van Leonard Cohens ‘Hallelujah’. Sinds dit jaar gaat ze het land door om de liedjes van Adele te zingen. De Britse dame is immers te druk om dat zelf te doen. Met zeskoppige band speelt ze alle bekende liedjes van Adele, en wat minder bekenden om het begin op te vullen. Vanavond strijkt de groep neer in de Stevenskerk. Lois is duidelijk onder de indruk en noemt het zelfs de meest bijzondere plek waar ze ooit optrad.

Het optreden zelf is helaas minder boeiend. Lisa Lois zingt prima en de band speelt foutloos, maar het mist allemaal precies het gevoel dat de nummers van Adele zo mooi maakt. De emotie die de Britse zangeres erin weet te leggen, is bij Lois niet te vinden. Daardoor blijven de nummers allemaal ontzettend oppervlakkig en leeg. Naar het einde van het optreden toe reageert het publiek wel steeds enthousiaster, maar dat komt eerder door de hits dan door de kwaliteiten van Lisa Lois.

HET MOMENT:
Tijdens ‘Someone Like You’ lijkt er dan toch een kippenvelmomentje te komen. Lisa Lois roept haar publiek op om mee te zingen en tijdens het eerste couplet vult de kerk zich al met het geluid van een duizendkoppig koor. Het klinkt prachtig en het wow-momentje lijkt te zijn gearriveerd. Totdat Lois aan de uithalen in het refrein begint en je weer met twee benen op de aarde wordt gezet. Die uithalen zijn namelijk lang niet zo krachtig als bij Adele en de stem van Lois knijpt zelfs soms een beetje. Kippenvel weer weg.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12