3voor12 Gelderland

Scotty! gaat hoge ogen gooien

Te veel ervaring doet de band bijna de das om

Op zaterdag 11 september speelde Scotty! op de lanceringsparty van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Over dit 're-buutoptreden' deden uitstekende berichten de ronde. Tijd om in Merleyn opnieuw kennis te maken met Scotty!

Het zijn niet de minste muzikanten die na een indrukwekkend beginmuziekje het podium van Merleyn betreden. Peter Onstein en Joost Reijnders vormen al jaren een van de meest solide ritmesecties in Nijmegen en beide gitaristen/vocalisten Mario Driessen en Jean Paul Pino bewijzen al jaren hun creatieve capaciteiten.

Dat is te merken tijdens deze presentatie van hun single 'You Hardly Said A Word'. Wat begon als grooverockband Babelicious Allstars groeide met het aantrekken van Mario uit tot een popband met licht psychedelische invloeden. In met name het openingsnummer komt die psychedelische sfeer prachtig tot zijn recht. De rest van de set bestaat uit zorgvuldig gearrangeerde popsongs, accuraat uitgevoerd. Hier blijkt de jarenlange ervaring van de bandleden.

Die heeft echter ook een keerzijde: te veel ervaring kan leiden tot routine. Het optreden leed dan ook onder de wat matte zang en de statische presentatie. Het wilde maar niet echt vlammen. De stemmen van Pino en Mario zijn warm en mooi, maar klinken soms nogal zeurderig. Ze missen net die scherpte die bands als Metal Molly of Pond zo aanstekelijk maakt. Wat blijft is mooie, verantwoorde, ambachtelijke kwaliteitspop.

Al met al een prima optreden, dat met wat meer peper en jonge-hondengevoel een topper was geweest. Scotty! gaat zeker hoge ogen gooien. Met het aanstekelijke Wonderbum hebben ze zelfs een potentiële hit in huis. En als je eenmaal een hit hebt, kan het hard gaan... Op de 'Ongekend talent'-site van de Buzz (3FM) kun je de single van Scotty! in het vermaledijde mp3-formaat beluisteren. Ook kun je daar stemmen op de band.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12