3voor12 Gelderland

Elektro-'stripper' opent eerste 'Noodingang'

Nieuwe dance-avond in Trianon verrijkt het Nijmeegse uitgaansleven

Muziekcafé Trianon begint zaterdag 19 februari met een nieuwe dance-avond. De eerste editie van 'Noodingang' staat in het teken van de elektro(nica). Niet zo gek dus, dat Geigercounting aantreedt als hoofdact.

Muziekcafé Trianon heeft sinds een jaar een danszaal, waar zij voor de 'dertigers' elke week een swingavond organiseren. Vier 'jonge' enthousiaste medewerkers zijn opgestaan om ook voor de jongere dance-liefhebbers een avond te programmeren. Onder de naam 'Noodingang' zet Trianon zes keer per jaar een feest neer dat het Nijmeegse uitgaansleven moet verrijken. In elke editie komt een van de moderne elektronische dance-stijlen aan bod.

Hoofdprogrammeur Casper: "'Noodingang' moet Trianon een jongere impuls geven en het aanbod vergroten. Maar het moet vooral ook een leuke dance-avond zijn." Zaterdag 19 februari is de eerste editie, met als thema elektro(nica). Marc Tims, een van de residents van de Drift-feesten in Doornroosje, begint met een experimentele live ambient-set. Om 01.00 uur start Geigercounting zijn machines voor een onvervalste set elektro. Maurits de Lange houdt zich als geluidsfreak al enige tijd bezig met dance naast zijn carrière als toetsenist in de band Coparck. Hij maakt zuivere elektro met atypische invloeden uit de stijlen van Fatboy Slim, Alex Gopher en de Chemical Brothers.

Geen abacadabra vanachter laptops, immense mengpanelen en snoerenspaghetti, maar lekker recht voor z'n raap met twee Electribes en een gezonde dosis enthousiasme. Daarmee moet hij heel Nijmegen naar Trianon lokken. Dat hij het kan, bewees hij al eens op de Valkhofaffaire en op de afterparty van de Popronde in het afgelopen jaar. Hoogtepunt van die twee shows bestond uit het moment dat 'stripper' Geigercounting vol enthousiasme zijn laatste bedekkende shirtje uittrok en als zwetende elektromaster de zaal tot een hoogtepunt wist te drijven.

Brent Roozendaal (Moodengineering) sluit de avond in stijl af. Al eerder bewees hij over een goede platenkeuze en minstens net zo goede mixtechnieken te beschikken. Hij draait alles door elkaar, van elektro tot techno en van minimal tot elektronica. Vj Versus verzorgt de bijbehorende visuals. 'Noodingang', Muziekcafé Trianon, Berg en Dalseweg 33. Zaterdag 19 februari, 23.00 – 04.00 uur. Entree €4,-.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12