3voor12 Gelderland

Nieuwe Gelderse (single) releases

Met The Super Soakers, Boter bij de Vis, Linde Schöne, Rats and Daggers en Jimmy Hardwind

Er zijn weer veel nieuwe Gelderse (single) releases verschenen, waarvan we er een aantal voor je op een rij zetten. Check ook de playlist Nieuw Uit Gelderland van Poppunt Gelderland in samenwerking met 3voor12 Gelderland.

The Super Soakers - Heritocracy
De garagerockers van The Super Soakers moesten er een paar jaar geleden noodgedwongen mee ophouden wegens een chronische polsblessure van frontman Mart Boumans. De voormalig winnaar van de Nijmeegse studentenbandwedstrijd Kaf en Koren en een van de residents van de Basis in Nijmegen keerde dit jaar echter terug met de nieuwe ep Monuments of Anger in the Infrastructure of Boredom én met een optreden op het Valkhof Festival dit jaar waar de band al eerder stond. 'Heritocracy' is hun nieuwste single, afkomstig van hun nieuwe ep die in oktober 2022 uit komt.

Jimmy Hardwind - Line
Apeldoornse dj/producer wiens nummer 'Want Me' inmiddels ruim 2,2 miljoen streams op Spotify heeft bereikt. De muziekstijl is bass house/electro house.´Line´ is zijn nieuwste nummer.

Linde Schöne - Ik Zal Je Zien
Linde Schöne debuteerde in 2016 met de ep Liefde van de Vloer, gevolgd door het album Linde Van Nimma in 2017. Hierna werd het stil rondom de zangeres, tot ze twee jaar terug haar emotionele en persoonlijke album Nog Heel Even uitbracht. In 2022 zijn er meerdere singles verschenen, waarvan 'Ik Zal Je Zien' de nieuwste is. Linde gaat dit najaar op clubtour en staat onder meer 13 november in Luxor Live in Arnhem.

Boter bij de Vis - Sneeuw
Het Arnhemse Boter bij de Vis bestaat uit Mariam Tempelman en Anne-Roos van der Meijden. Het duo produceert hun zelf geschreven nummers in hun thuisstudio in Arnhem. Boter bij de Vis is dit jaar deelnemer aan de Popronde 2022 en treedt - naast in andere steden - in Gelderland op op 29 september tijdens de Popronde Wageningen. 'Sneeuw' gaat over hoe je soms in alle chaos en onrust toch kunt denken: nu is het goed. Dat betekent niet dat alle chaos en onrust ook weg is, maar het kan tijdelijk bedekt worden door mooie dingen. Door sneeuw!

Rats and Daggers - Mississippi
Powertrio uit Wageningen/Utrecht dat de vlijmscherpe rand tussen heavy en punk opzoekt. Geïnspireerd door de rauwe emoties van IDLES, het sex-appeal van Queens of the Stone Age en de wanorde van Amyl & the Sniffers. Rats and Daggers brengt je een verfrissende en expressieve mix van keiharde rock met invloeden van punk en sludge. Rats and Daggers is dit jaar deelnemer aan de Popronde 2022 en treedt - naast in andere steden - in Gelderland op op 29 september en 23 oktober tijdens de Popronde Wageningen en Popronde Zutphen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12