3voor12 Gelderland

Singer-songwriterfestival uitgebreid met 3 podia

Muziek vanuit het hart tijdens Sonsbeek Theater Avenue

Al enkele jaren is de ‘back to basic’ muziek populair in Nederland. De liedjesschrijver die met een enkel instrument of in een kleine bezetting zijn of haar muziek ten gehore brengt. Zondag 8 augustus staat dit alles centraal in Park Sonsbeek.

De derde editie van het singer-songwriterfestival staat voor de deur. Op zondag 8 augustus vindt dit jonge Arnhemse popfestival plaats tijdens de Sonsbeek Theater Avenue in Park Sonsbeek. Het festival geeft voornamelijk Nederlands talent de kans hun muziek ten gehore te brengen. Muziek vanuit het hart in zijn meest pure vorm, ofwel de singer-songwriter.

Na een succesvol festival in 2003, wordt dit jaar het festival uitgebreid met drie nieuwe locaties. Een uitgebreide programmering wordt gepresenteerd in de tenten van de Sonsbeek Theater Avenue, de Witte Villa, De Palatijn en de Ronde Weide. Artiesten als A Balladeer, Marike Jager, Blimey!, Norma Jean, de Arnhemse Marielle Woltring en de Belg Sioen zullen de revue passeren in een van de tenten. Een niet misselijke programmering, toch?

Daarnaast wordt het programma aangevuld met onder andere de winnaars van de popprijzen uit Gelderland en Overijssel. Voor kinderen tot 12 jaar wordt er ’s middags een workshop ‘Songwriting for Kids’ gegeven. Onder leiding van Marielle Woltring leren zij hun eigen liedjes schrijven met als hoogtepunt een uitvoering van het door henzelf geschreven lied op een van de podia. Wie weet treffen we een van hen in toekomst wel als singer-songwriter op het festival.

Wat: Singer-songwriterfestival Waar: Park Sonsbeek Wanneer: 8 augustus, 14.00-23.00 uur Toegang: gratis!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12