3voor12 Gelderland

Roos van Nijmegen start vanavond in Staddijk

Vijftien talentvolle bands strijden om de felbegeerde overwinning

Vanavond spelen de eerste drie bands in de voorronde van de Roos van Nijmegen. Staddijk is gastheer voor Anavarin, Roadlash en Supersonic Megafuckers. De vier woensdagen daarna volgen de andere voorrondes.

We kunnen ons nog levendig de discussie herinneren toen het Oostfront vorig jaar de Roos van Nijmegen won: was dit de terechte winnaar of niet? Vanavond start alweer de eerste voorronde voor de editie 2007. De Roos van Nijmegen is een bandwedstrijd voor Nijmeegse bands en vindt dit jaar voor de eenentwintigste keer plaats. Deze finale is in Doornroosje, op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei. 

De winnaars krijgen drie dagen studiotijd in BigMouth Studio's, maar ook bandcoaching door Stichting PAN. De publieksprijs bestaat uit een instrumentenbon van 250 euro, te besteden bij Stockenhof. Je kan alle bands beluisteren voor vijf euro per avond. De voorrondes vinden plaats in Staddijk, Merleyn, en Doornroosje.

WOENSDAG 21 MAART IN STADDIJK - Anavarin won Schoolbands A GoGo, en speelt alternatieve rock met metal- en stonerinvloeden. - Roadlash is een gedreven moderne rockband met stevige gitaarriffs, bijbehordende power akkoorden en een zanger met een melodieuze strot. - Supersonic Megafuckers kennen we nog van vorig jaar. Korte, knallende, rauwe, energievolle punkrock.

WOENSDAG 28 MAART IN MERLEYN - Coolschrank is een vijfmansformatie die dansbare en groovy feel-good muziek speelt. Gegarandeerd de dansvloer op! - Fuzzy Logic gooit het op de retro-toer met hun mix van poprock met funk, wave en eighties. - Storm is vooral sterk in perfect geschreven popliedjes, uitgevoerd met sprankelend gitaarspel.

WOENSDAG 4 APRIL IN DOORNROOSJE - Anders Niemand staat voor harde beats met kritische teksten en vage beats met wazige teksten. - Mr. Blue Sky bestaat uit vier dames die hun inspiratie overal vandaan halen: blues, emo, Beethoven, folk, rechttoe rechtaan rock en ga zo maar door. - Please, call me Richie kiest voor variatie in textuur, klanken en compositie en laat invloeden horen van bijvoorbeeld Beck en dEUS.

WOENSDAG 11 APRIL IN MERLEYN - Baby Jade Brown is niet voor één gat te vangen en gaat van funk naar rock, via jazz naar soul en langs dance naar R&B. - Spraakmakend is net als Anders Niemand een hiphop groep die kritische teksten combineert met knalharde beats. - Vent is een duo dat gitaarliedjes maakt, maar die omlijst met een electronische omlijsting. Gitaar, laptop, stem en gaan!

WOENSDAG 18 APRIL IN STADDIJK - Defind heeft een stevige gitaarsound aangevuld met melodieus bas- en drumwerk. Gitaarsolo's en dubbele zangpartijen zorgen voor afwisseling. - Myrkvar speelt folk-metal met blackmetal-invloeden. Keyboard- en vioolpartijen geven de muziek een extra dimensie. - The Sin Committee speelt nu-metal: zwaar, melodisch, spacey en dynamisch.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12