3voor12 Gelderland

Roosbeef blijft boeiend

Glaszuivere stemimprovisaties in een jurkje met rozen

Ze kreeg al vele lovende recensies: Roos Rebergen, frontvrouw van de band Roosbeef. Daarnaast won ze vele prijzen. Eén daarvan was een optreden in Doornroosje. Roos speelde in het voorprogramma van Stuurbaard Bakkebaard voor een luidruchtig Nijmeegs publiek. Wij keken hoe ze dat deed.

Met hoge verwachtingen spoed ik mij deze avond naar poppodium Doornroosje voor een optreden van Roosbeef. Het gaat vast een verpletterend optreden worden. Althans, daar ga ik van uit als je als band achtereenvolgens de SP!TS Breakthroughaward, het Gelders Singer-songwriterfestival 2005 en ErnemZweet 2005 wint. Voordat de band zich in oktober en november in de halve finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland stort, openen ze eerst nog voor Stuurbaard Bakkebaard. Maar van een voltallige band is vanavond helaas geen sprake.

Zangeres Roos doet het deze avond vooral in haar eentje. Af en toe komt drummer Tim haar even versterken op het podium. Dit is het gevolg van een prijs die Roos in haar eentje gewonnen heeft. Roos mocht een voorprogramma vullen in Doornroosje, maar dan wel zonder band. Jammer. Roos opent geheel in rozenstijl. In een jurkje met rozen opent ze met het nummer 'Sing for the roses'. De setlist bevat overigens ook enkele Nederlandstalige nummers. Direct valt haar waanzinnige stemgeluid weer op. Ik blijf me verbazen over de glaszuivere stemimprovisaties die deze dame ten gehore brengt.

Wat dat betreft kan ze zich prima in haar eentje redden. Helaas lukt het Roos niet het publiek stil te krijgen. Het is zeer ergerlijk dat de aanwezigen maar door de mooie nummers heen blijven praten. Toch lijkt er wel waardering te zijn bij het publiek. Men reageert met enthousiast applaus aan het einde van elk nummer om vervolgens weer vrolijk verder te babbelen. En dat is jammer, want Roos verdient meer aandacht voor haar mooie songs dan dat ze dit optreden kreeg. Foto's: Grietje Stam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12