3voor12 Gelderland

In Julia's Mind Scene brengt een zekere rust

Melksalon neemt afscheid van Cobercofabriek met onder meer optreden van Arnhemse folkrockband

Op Koninginnedag nam de Melksalon afscheid van de Cobercofabriek. Er was het videofestival Avecom en er waren bands en dj's. Onder andere de uit Arnhem/Utrecht afkomstige folkrockband In Julia's Mind Scene. Een middagprogramma dat Hare Majesteit zonder twijfel boven het overvolle en schreeuwerige centrum zou verkiezen...

De Koninginnenacht had mij achtergelaten met een lichte dufheid. Ik was op 30 april om half vijf 's middags dus absoluut niet in voor zware muziek. De naam In Julia's Mind Scene deed dat ook niet vermoeden en ik ging met een gerust hart zitten en wachten tot de band begon. Het optreden opende met een soloperformance van de zanger/gitarist en voor wie van 'fingerpickin' folk' houdt: Mark Versteegen brengt het u zonder problemen. Deze intro deed mij denken aan een gestructureerde Neil Young. Een waardig begin van een waardig optreden.

Daarna kwam ook de rest van de band in actie. Ze brachten folk, poprock en vleugen jazz. De aandacht van de aanwezigen was volledig op de muziek gericht. Halverwege kwam drummer en zanger Martijn Buser naar voren voor een lang dramatisch nummer. Deze manier van hoog en 'spring-melodisch' zingen paste niet bepaald bij het geheel, maar de liefhebbers zullen zeker geboeid zijn geweest. Lichtelijk afgeleid werden we na dit nummer weer teruggetrokken door een lang instrumentaal progressief stuk, mooi aangevuld door gastmuzikant Ronny Schenk op trompet.

Al met al geeft deze band de luisteraar geen energiestoot, maar sfeer, aandacht en ook een zekere rust. Mensen die niet 'in the mood for noise' zijn, moeten echt een keer In Julia's Mind Scene zijn. En dan vooral de mensen die van folk én progrock houden. Ik zou niet wijken voor een avondje met dit gezelschap. (Archieffoto Merleyn: Gerco Hiddink)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12