3voor12 Gelderland

Club Diana overtuigt met eigenzinnigheid, Gitbox! met gevoel

"Bedankt, lieve mensen in Arnhem"

Twee bands met Nijmeegse roots trokken vrijdag 10 december zo'n dertig Arnhemmers naar Kultuurhuis Bosch. Zowel Gitbox! als Club Diana hebben sinds eind jaren negentig behoorlijk aan de weg getimmerd met een paar fraaie cd's als resultaat. Na een lange afwezigheid konden we ze eindelijk weer eens in Arnhem aan het werk zien.

Gitbox! weet de zaal te betoveren met een combinatie van mooie luisterliedjes en steviger werk. Vooral de zanger is zeer gedreven en weet de aandacht van het publiek goed vast te houden. Tijdens de ingetogen nummers is het zelfs af en toe stil aan de bar! Het hoogtepunt is de lange, intense versie van Listen To This. Een fors applaus is na afloop de beloning. De band lijkt zelf ook zeer content met het optreden. "Bedankt, lieve mensen in Arnhem", is het slotwoord. Graag gedaan joh, jullie verdienen het.

Daarna betreedt Club Diana het podium. Voor degene die onlangs in het blad Heaven het artikel over de vergeten klassieker van de Nijmeegse band Indian Summer heeft geschreven en zich afvroeg wat er toch van die zanger is geworden: hij staat rechts op het podium bij Club Diana. Zijn hoge, half-overslaande stem is nog steeds mooi klaaglijk, waardoor zelfs een regeltje als "doo-doo dab-dab doo-bie-doo" gevoelig klinkt. Problemen met het geluid van de toetsenist zorgen voor een rommelig begin.

Maar Club Diana herstelt zich prima. Hun dwarse popliedjes tussen Pavement, Pixies en Pere Ubu worden stevig gespeeld waarbij met name de onconventionele drummer een compliment krijgt. Hij slaat de boel prettig gestoord aan stukken. Tussen de brokstukken blijken dan weer aanstekelijke refreinen en gitaarpartijen naar de oppervlakte te komen. Zo is ieder liedje een verrassing. Het publiek is minder aandachtig dan bij Gitbox!, maar toch ontkomt Club Diana niet aan een paar toegiften. Al met al een geslaagde avond! Foto's: Ewout Rietman

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12