3voor12 Gelderland

Popronde start vanavond in Nijmegen

Met 42 bands op 27 podia bereikt reizend festival voorlopig hoogtepunt

De bandjesdichtheid zal vanavond een hoogtepunt bereiken in Nijmegen. Voor muziekhaters heeft het geen zin de stad in te gaan, want in elk hoek en gat zullen muzikanten te vinden zijn. De Popronde opent in thuisbasis Nijmegen met 42 bands op 27 podia.

Nog nooit was de Popronde in Nijmegen zo groot en uitgebreid. Misschien is het zelfs tijdens de Vierdaagse nog niet zo druk met bands in de stad. "Uit enthousiasme benaderen de podia ons tegenwoordig", zegt organisator Mischa van den Ouweland. "Daarnaast hebben we genoeg bands in het bestand die het programmeren waard zijn en de ervaring uit vorige jaren heeft ons geleerd dat er genoeg publiek op de been is om meer bands te kunnen neerzetten."

Voor de mensen met beslissingsangst heeft Van den Ouweland nog wel wat tips. In zijn persoonlijke top vijf staan Erik Vandenberge, Jack Stafford Foundation, Elle Bandita, La Kidda, en Cafebar 401. De enige wijziging in het drukke Poprondeprogramma is dat Drive Cooler in Tweekeerbellen is uitgevallen, zij worden kundig vervangen door Naked. De feestelijke opening van de Popronde vindt om 20.00 uur plaats in Merleyn, waar Harry Merry als eerste van de 42 bands zijn muziek zal laten horen.

Alle bezoekers die voor 20.30 uur aanwezig zijn ontvangen een Popronde-cd. Op de afterparty in Trianon zal Elle Bandita tegen drieën degene zijn die het popbal komt sluiten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12