3voor12 Gelderland

Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers presenteren het Nationaal Evenementenplan

Streven: vanaf 1 juli 2021 weer evenementen met publiek

Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers presenteren het Nationaal Evenementenplan om veilig en verantwoord evenementen te laten plaatsvinden. Streven is vanaf 1 juli 2021 weer evenementen te kunnen organiseren met publiek en zonder 1,5 meter afstand.

De Alliantie van Evenementenbouwers en het Eventplatform willen met dit Nationaal Evenementenplan evenementen sneller en veilig uit de coronacrisis laten komen aan de hand van zogenaamde ‘groene zones’. In deze groene zones gelden 7 basisregels: (1) aantoonbaar negatief getest, (2) klachtenvrij, (3) hygiënemaatregelen, (4) buiten of goed geventileerde ruimte, (5) veiligheidsmaatregelen, (6) goed toezicht op naleving regels en (7) track en trace van bezoekers.

Het Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers willen het Nationaal Evenementenplan de komende maanden samen met belangrijke partners, zoals kabinet, Fieldlab Evenementen, gemeenten, OMT, wetenschap, overheidsdiensten, politiek en GGD realiseren.

FieldLab, een samenwerking tussen de evementenindustrie en vier ministeries, startte 15 februari 2021 met testevenementen: een cabaretvoorstelling, een congres en twee voetbalwedstrijden. In het weekend van 6 en 7 maart vinden twee evenementen plaats in Ziggo Dome. Een weekend later, op zaterdag 13 en zondag 14 maart, verhuist het Field Lab  naar Biddinghuizen waar ID&T en Mojo elk een festival zullen organiseren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12