3voor12 Gelderland

Nijmeegse punkrockers van Ink Bomb verkopen akoestische versie ‘Time After Time’ voor goed doel

Opbrengst komt ten goede aan het vrijwilligersinitiatief Surf Project

Net als vorig jaar verkopen de Nijmeegse punkrockers van Ink Bomb een akoestische cover voor een goed doel. Dit jaar heeft de band gekozen voor een nummer 1-hit uit de jaren tachtig: Time After Time van Cyndi Lauper. Het nummer is te koop voor 2 euro: de volledige opbrengst doneert de band aan het Surf Project, een vrijwilligersinitiatief waardoor kinderen met autisme, ADHD en het syndroom van Down surfles kunnen krijgen.

Surf Project
Bassiste Arina Banga van Ink Bomb heeft als vrijwilliger aan het Surf Project meegewerkt en ziet dat het project altijd ondersteuning kan gebruiken. “Deze kinderen kunnen normaal gesproken geen surfles volgen, terwijl surfen een positief effect heeft op hun ontwikkeling: ze krijgen meer zelfvertrouwen, worden er fysiek fit van en vergroten hun sociale vaardigheden. Doordat de kinderen niet alleen door een surfleraar worden begeleid maar ook een-op-eenbegeleiding krijgen, kunnen ze toch genieten van de zee en het surfen. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij en trots de kinderen na afloop zijn. Onder andere voor de training en de reiskosten van de vrijwilligers is geld nodig.”

Zelf opgenomen
Net als eerdere releases van Ink Bomb is de Cyndi Lauper-cover opgenomen en gemixed in de studio van Ink Bomb-gitarist Quirijn Foeken. Hierdoor zijn er geen kosten gemaakt voor deze kerstrelease en kan de volledige opbrengst ten goede komen aan het Surf Project.

Cover kopen
De akoestische coverversie is gratis te beluisteren op Bandcamp. Wie het nummer als mp3 wil kopen en zo wil bijdragen aan het Surf Project, kan dit op twee manieren doen.

1) Maak twee euro over naar NL77INGB0005639378 op naam van Q.O.B. Foeken o.v.v. ‘donation 2017’ en je mailadres. In dat geval gaat het bedrag in zijn geheel naar het Surf Project. De band stuurt je de mp3 van de cover dan per e-mail.

2) Met Paypal of een creditcard via de Bandcamppagina van Ink Bomb. Omdat hier administratiekosten bij komen vanuit Bandcamp en Paypal zelf, zal 70% terechtkomen bij het Surf Project.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12