3voor12 Gelderland

Donnerwetter begonnen met muzikale roadtrip door Europa

Bestemming: Europamine

De Achterhoekse/Arnhemse band Donnerwetter is een nieuw project gestart: Europamine - een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoet ze muzikanten en producers waarmee de band Donnerwetter Europamine gaat brouwen. De eerste halte is net over de grens: België.

Met de Antwerpse producer Staf Verbeeck (Gorki, Hooverphonic en dEUS) dook Donnerwetter onlangs twee dagen de studio in. Het eerste resultaat is 14 november verschenen: 'Tongues & Tales'. Wil je de nieuwe single ‘Tongues & Tales’ het liefst fysiek in huis hebben? Dat kan. Niet op vinyl, maar wel in de vorm van een limited edition t-shirt. Ontworpen door Donnerwetters in house artist Bob Mollema. Bij het ‘Tongues & Tales’-shirt ontvang je ook de downloadcode voor de muziek.

Over het nummer zegt frontman Rocco Ostermann onder meer: "In 'Tongues And Tales' gaat het niet over het kleine leugentje. Het gaat hier om levensbepalende leugens die alleen worden uitgesproken om te winnen en die dus het paradijs op aarde ondermijnen. We hebben in ieder geval met dit nummer de grote plonzen hoorbaar willen maken die aan dovemans oren waren besteed. De fluit -gespeeld door Sinan Arat- die het leidmotief ondersteund, is bewust gebruikt om de song een werelds karakter te geven, aangezien de leugen regeert over de gehele globe."

Op zaterdag 18 november spelen Donnerwetter, Ray Benz en The Blacktop Symphony tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek live bij Den Diek in Lichtenvoorde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12