Op vrijdag 11 december tref je weer drie Gelderse artiesten op het podium van de DRU. De initiatiefnemers DRU Poppodium, Poppunt Gelderland en 3voor12 Gelderland hebben voor deze laatste editie een line-up van opkomend jong Gelders talent samengesteld. Met Marise uit de Achterhoek, Dino Kids uit Arnhem en Waltzburg uit Nijmegen is de spreiding van artiesten uit de regio’s weer prima vertegenwoordigd. Na deze 4e editie zal er een live registratie van deze eerste 12 artiesten verschijnen op een old school cassette die in het voorjaar van 2021 wordt uitgebracht. Gezien de huidige tijd is het poppodium van de DRU ingericht volgens de richtlijnen RIVM voor maximaal 30 personen seated. Daarnaast heeft de organisatie ook streaming beschikbaar via de websites van de bands en de initiatiefnemers.

Waltzburg

Waltzburg uit Nijmegen maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel. Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt. Na het succes van debuut ep Latest News in 2018, met onder andere single ‘Neon’, en shows op onder andere Sziget en Noorderslag, stond de band eind 2019 in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome. De band heeft een nieuwe ep in de planning staan waar al de twee singles ‘Cleo’ en ‘Sure Shine’ van zijn uitgebracht. De nieuwe ep komt uit in eigen beheer en is de opvolger van het in 2019 uitgekomen debuutalbum Cut The Wire met de hit ‘Gotor’.

 

 

 

Het concert

Gelders Goed IV, vrijdag 11 oktober, DRU poppodium, Ulft.

Belangrijk onderdeel deze 4e editie is de livestream. Gelders Goed vindt het belangrijk om Gelderse muzikanten een podium te bieden, desnoods voor 30 man. De livestream zal te zien zijn via kanalen van Arnhem Live, 3 voor 12 Gelderland, DRU Industriepark en op de social media van de band. Voor de meest actuele info en de link naar de gratis live stream check de facebookpagina van Gelders Goed.

Waltzburg

Dino Kids

Uit Arnhem komen de Dino Kids, een instrumentale band die klinkt als een experimentele surffilm on stage. Diepe grooves versus eigenzinnige gitaren omlijst door galm en fuzz. Als luisteraar wordt je heen en weer gesmeten tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid. Dat alles in een omgeving van een muur van visuals. Niet voor niets was de albumpresentatie in 2019 van hun debuutplaat Television in Focus Arnhem om beeld en geluid zo goed en groot mogelijk samen te brengen. Een aantal bandleden komen uit Jellephant and The Phantoms, een andere Arnhemse band die in de eerste editie van Gelders Goed in de DRU op het podium stond.

Dino Kids

Marise

Uit de Achterhoek komt Marise, een geluid van een diepe contrabas, sfeervol gitaar geluid, synths, elektronische drums, heldere teksten en een warme stem. Marise maakt Nederlandstalige electro pop. De 19 jarige Marise den Bakker studeert nog zang in pop en rock aan de Herman Brood Academie en heeft in 2019 al haar eigen debuut album Lief, ik vind je zacht uitbracht met zeven volledig zelf geschreven nummers in de stijl van Roos Blufpand, Wende en Bazart. Haar teksten zijn een dagboek en verhalen over gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over onzekerheden, angsten en de drukte in haar hoofd. Onderwerpen waar veel van haar leeftijdsgenoten niet over durven praten, juist daarom vindt Marise het belangrijk erover te zingen. Met een optreden in The Voice Kids (2016)  en haar song ‘Even stil’ tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Amsterdams Concertgebouworkest weer twee stappen. Ook won Marise in 2019 de landelijke finale van Kunstbende met een optreden op Lowlands 2019 als beloning. Voor 2021 staat Mañana Mañana alvast in de agenda. Sinds kort kan iedereen ook zangles nemen bij Marise in De Proeflokalen in Zutphen.

Marise