De psychedelische rockband The Naked Sweat Drips presenteert donderdag 18 april 2019 het album Pain In Healing in Merleyn, Nijmegen. Op vrijdag 25 januari verschijnt de eerste single 'For Your Own Good' met bijbehorende videoclip op streamingsdiensten. Het beladen tweede album van de band wordt uitgebracht via Butler Records (o.a. Claw Boys Claw, Maple, Wild Romance).

De aanloop naar dit album, het schrijf- en opnameproces en het uitbrengen van het album werden omringd door het tragische verhaal van bandlid Kristian Strik. Begin 2018 krijgt de gitarist te horen dat hij uitbehandeld is aan een hersentumor. Samen met de band schrijft Kristian binnen drie maanden een laatste album: Pain In Healing. Het album wordt in maart opgenomen met producer Pieter Kloos (Motorpsycho, Peter Pan Speedrock, The Devil's Blood, Birth Of Joy). Op 21 maart speelt Kristian Strik zijn laatste show in een uitverkocht Doornroosje, Nijmegen. Op 27 mei 2018 overlijdt hij op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hersentumor. Bandlid Winand Derks van de Ven maakte de documentaire Kristian's Prelude die werd uitgezonden op NPO3 en tijdens meerdere filmfestivals.

Pain In Healing

Het uiteindelijke album Pain In Healing laat horen dat de bandleden samen met Kristian niet alleen emotioneel maar ook muzikaal een enorme ontwikkeling doormaakten in de afgelopen jaren. Pain In Healing belicht zowel de pijn, het verdriet en het verlies, alsmede het helende effect van de muziek, het verder gaan en het leven.

De eigenzinnige rock die The Naked Sweat Drips lieten horen op debuutalbum Psycho Sister, klinkt op Pain In Healing gelaagder. Songs als 'Patient', 'The Healing', 'Unpleasant Return' en 'Mighty Fine' zijn sereen en intens waarin rauwe emotie de boventoon voert. Het album is geschreven, opgenomen en gemixt in een zeer emotionele periode en het album vertelt zowel auditief als visueel het verhaal van de band. Zo maakte kunstenares Marta Jedrysko het artwork onder invloed van de muziek van het album. The Naked Sweat Drips presenteert op 18 april 2019 het album in Merleyn, Nijmegen.

The Naked Sweat Drips

Single en videoclip For Your Own Good

De eerste single van Pain In Healing is het 'For Your Own Good'. Deze single verschijnt vandaag, 25 januari 2019, met een bijbehorende videoclip. In dit nummer geven The Naked Sweat Drips een gezicht aan de big brother die ons continu in de gaten houdt en die privacy en data op rücksichtslose, slinkse, agressieve, lieflijke of smekende wijze achterover drukt met de daarbijbehorende geruststellende woorden: “It’s for your own good, trust me.”

Nieuwe samenstelling

Na het afronden van de opnames en de laatste show in Doornroosje, ging het snel achteruit met Kristian en overleed hij op 27 mei 2018. In het daaropvolgende half jaar heeft de band de tijd genomen om het verlies van Kristian te verwerken. Het gemis is en blijft groot, maar naarmate de tijd verstrijkt krijgen ze steeds meer zin om weer met The Naked Sweat Drips te repeteren, spelen en het album af te mixen en uit te brengen.

De band bestaande uit zanger Stefan Kollee, gitarist Winand Derks van de Ven, bassist Rick Veldkamp en drummer Jimmi Vos gaat verder zonder toetsenist Luc Jeuken, maar met gitarist Tjeu Raaijmakers. Als (muzikale) vriend maakte Tjeu de ontwikkelingen van The Naked Sweat Drips sinds het prille begin mee. Inmiddels hebben The Naked Sweat Drips hun eerste show als vijftal erop zitten tijdens Eurosonic Noorderslag, Groningen. 

The Naked Sweat Drips anno 2019 zijn Rick Veldkamp (bas), Winand Derks van de Ven (gitaar), Stefan Kollee (zang), Jimmi Vos (drums) en Tjeu Raaijmakers (gitaar).

Butler Records over The Naked Sweat Drips

Stefan Hayes (productmanager Butler Records): “Persoonlijk hadden we een zware dobber aan het overlijden van Kristian. Het was voor ons als label een zoektocht hoe we hiermee om moesten gaan. Toen eenmaal het nieuws vanuit de band kwam dat ze er klaar voor waren om het nieuwe album Pain In Healing uit te brengen, was er vanzelfsprekend geen enkele twijfel hieraan mee te werken. Het gehele album en de recente Eurosonic-optredens (de eerste met de nieuwe line-up) geven een bemoedigende blijk van wat vriendschap door dik en dun kan betekenen.”

Livedata

23-02 De Pul, Uden (support Kamchatka)
22-03 Rock-It Festival, Moers
23-03 Jack's Music Bar, Zwolle
30-03 Altstadt, Eindhoven
13-04 Waaghals, Nijmegen (Record Store Day)
13-04 Kroese, Arnhem & Nijmegen (Record Store Day)
18-04 Merleyn, Nijmegen (release Pain In Healing)
19-04 Boothill Saloon, Amersfoort
20-04 Stathe, Utrecht
04-05 Paard, Den Haag
11-05 OJC Cartouche, America
07-06 Luxor Live, Arnhem
Voor updates zie http://thenakedsweatdrips.com/events/