De Achterhoekse Band Competitie 2018 is weer achter de rug en de winnaars kunnen zich opmaken voor een optreden op Huntenpop 2018. De vakjury van de 8de editie van de Achterhoekse Band Competitie in de DRU in Ulft ging naar Dawnbreakers uit Arnhem met sterke Achterhoekse roots. De zeskoppige future bass band, die elektronische producties combineert met een live band, was volgens het juryrapport “verfrissend en nieuw met sterk dansbare nummers.”
7Tools uit Ulft/Doetinchem ontving de meeste stemmen van het publiek en werd daarmee winnaar van de publieksprijs. De nu-metal van 7Tools, met een nieuwe zanger, heeft een “sterk showelement en is zeer interactief op het podium”, volgens het juryrapport. 3voor12 Gelderland maakte een fotoverslag van de zes bands die streden om de gunsten van jury en publiek.

Het prijzenpakket omvat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio, een fotoshoot met een professionele popfotograaf, Behind the Corner Jaarlidmaatschap voor je band en feature artikel in Behind the Corner Popmagazine, een Clinic “Muzikaal ondernemen” door Popgilde.

De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijk initiatief van de DRU Cultuurfabriek en Stichting Huntenpop Belangen en heeft als doel bands een kans te geven zich in de kijker te spelen. De winnaars van de Achterhoekse Band Competitie staan op de 29ste editie van Huntenpop op 10 en 11 augustus DRU Park in Ulft.

Dewald

Dewald

Felina

Felina

Dawnbreakers

Dawnbreakers

7Tools

7Tools

Exit The Hive

Exit The Hive

This Is My Happy Face

This Is My Happy Face