Saint Charlie presenteert eerste single debuutalbum

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Saint Charlie is een indie-psycho-rockband uit Nijmegen. De band presenteert vandaag 'Ordinary Sound', de eerste single en videoclip van hun in maart 2017 te verschijnen debuutalbum Lightning over Velvet Evenings. Dat debuut verschijnt bij Kroese Records.

Begin 2016 werd bekend dat Saint Charlie de tiende aanwinst is op het Kroese Records platenlabel. Na een jaar hard werken aan hun nieuwe sound én debuutplaat Lightning Over Velvet Evenings is de nieuwe single 'Ordinary Sound' het eerste wapenfeit.

Samen met producer Guido Aalbers (o.a. Paceshifters, Queens of the Stone Age en Muse) heeft Saint Charlie verschillende stijlen versmolten. De sound kenmerkt zich door breed en diep geluid met afwisseling in sfeer en arrangementen.

De videoclip van 'Ordinary Sound' is gemaakt op basis van selfievideo’s van Saint Charlies crowdfunders, die voor het reeds opgenomen album 6500 euro bij elkaar hebben gebracht. ‘Ordinary Sound’ is vanaf 3 december beschikbaar op alle online muziekplatforms waaronder Spotify, Tidal, Apple Music en iTunes.

Het debuutalbum Lightning Over Velvet Evenings wordt maart 2017 gepresenteerd in Doornroosje Nijmegen.