Nijmeegse indierock-band Saint Charlie tekent platencontract bij Kroese Records

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Kroese Records maakt vandaag bekend dat de Nijmeegse band Saint Charlie als nieuwste aanwinst aan het platenlabel van de gelijknamige muziekspeciaalzaak is toegevoegd. Het viertal duikt in de zomer van dit jaar de studio in om hun debuutalbum op te nemen. Eind 2016 wordt het album door Kroese Records landelijk uitgebracht.

Frontman Mark van der Mee reageert enthousiast op het nieuws: "De samenwerking met Kroese Records is voor ons een fantastische stap in onze muzikale ontwikkeling. We zijn Henk Visser dan ook megadankbaar voor het vertrouwen dat hij in ons en onze muziek heeft!” Eerder maakte de band al bekend dat ze in 2016 gaan samenwerken TREK foodtruckfestival en producer Guido Aalbers.

Vorig jaar bracht de band in eigen beheer hun ep Drowning Eyes & Dirty Dancing uit. Na een succesvolle releaseshow trad de band onder andere op in Paradiso Amsterdam, Merleyn en Altstadt (Eindhoven). De single 'Hold On Tight' van deze ep bereikte bovendien de #1 positie in de Free40 IndieChart van IndieXL.

Voor Kroese Records is Saint Charlie de volgende in een rij talentvolle Gelderse bands die bij het label tekende. Eerder werden o.a. Bootleg Betty, The Heat en Juneville toegevoegd aan de selectie. Eigenaar Henk Visser: 'Saint Charlie maakt het soort muziek dat ik persoonlijk sowieso al heel erg lekker vind. Toen we met elkaar in contact raakten was ik dan ook meteen enthousiast. Na het beluisteren van een aantal pre-producties voor het aankomend album, en het zien van hun enthousiasme, werklust en professionalisme raakte ik echt onder de indruk. Ik kan daarom alleen maar zeggen dat ik erg blij ben dat Saint Charlie de tiende band is die hun muziek bij Kroese Records uitbrengt. Ik heb er erg veel vertrouwen in."

Het nu nog titelloze album staat gepland voor eind 2016.