3voor12 Gelderland presenteert Sher, Crazy Daze en Saint Charlie

Saint Charlie presenteert ep op Clubavond zaterdag 9 mei

Thijs Schamp ,

Op 9 mei presenteert Saint Charlie zijn ep in samenwerking met 3voor12 Gelderland in Brebl. De band heeft speciaal voor deze avond een interessant programma opgetuigd met supportacts Sher en Crazy Dave, en afsluitend een DJ event: Holy Hipster Fest.

De Nijmeegse band Saint Charlie heeft in 2014 in de BigMouth Music studio gewerkt aan hun debuutplaat Drowning Eyes and Dirty Dancing die zij deze avond presenteren. Deze ep is tot stand gekomen in samenwerking met Tim van Delft (De Staat) en geproduceerd door Jeroen van der Putten. Vervolgens is de plaat gemastered door Darius van Helfteren van Amsterdam Mastering (o.a. bekend van Moss, Jacco Gardner, Go Back To The Zoo). De debuutsingle van de ep, 'Hold On Tight', is begin 2015 al uitgebracht.

De muziek van Saint Charlie is te omschrijven als grooving indierock met invloeden van 70’s rock, swamp en lichte psychedelica. Eerder had de band al een optreden in Merleyn tijdens de Roos van Nijmegen, en stonden zij al in Paradiso Amsterdam tijdens een festival van indie radiostation Pinguin Radio.

De band staat niet op zichzelf deze avond, zij worden namelijk ondersteunt door singer-songwriter Sher en de Zwolse R&B-Soulband Crazy Daze. Na de ep-presentatie van Saint Charlie zal Robin Oostrum (DJ Doornroosje) met het Holy Hipster Fest de avond afsluiten.

Kaartjes voor het gehele evenement zijn te koop via de website van Saint Charlie.

Wie: Saint Charlie (+support Crazy Daze, Sher & Holy Hipster Fest)
Wat: EP Presentatie Drowning Eyes and Dirty Dancing
Waar: Brebl, Oude Honigcomplex (Waalbandijk 22, Nijmegen)
Wanneer: Zaterdag 9 Mei, 20.30 tot 03.00