3voor12 Gelderland tipt: Koningsdag 2015 3voor12 Gelderland tipt: Koningsdag 2015

Van Keltische punk tot rustgevende singer-songwriters en veel regionaal talent

, Daan Vos

3voor12 Gelderland tipt: Koningsdag 2015

Van Keltische punk tot rustgevende singer-songwriters en veel regionaal talent

Daan Vos ,

Zin om tijdens Koningsdag eens iets anders te doen dan rommel van de zolder naar een kleedje te verplaatsen en weer terug? Op muzikaal gebied is er in ieder geval genoeg interessants te beleven in Gelderland. 3voor12 Gelderland kijkt net iets verder dan de plaatselijke Frans Duijts coverbands en zet de beste tips op een rij.

Willemsfest, Arnhem

Voor liefhebbers van stevig gitaarwerk is Willemeen de perfecte uitvalsbasis. Het Arnhemse jongerencentrum en poppodium zet dit jaar een aantal uiteenlopende hardcore en punkbands op het podium. Line-up van dit muziekfestival (met BBQ!) is onder meer hardcore/punkband Sarah Jurassica Parker, Skandaal en heavy metalband The Devil’s 3rd. Zeker checken: The Real McKenzies, een zestal uit Vancouver dat naar eigen zeggen Keltische punk maakt. Uiteraard mag de doedelzak niet ontbreken.  

Voor het volledige programma klik hier.

Klarendal Live, Arnhem

Aan degenen die liever zonder gescheurde trommelvliezen of hartstilstand thuiskomen is ook gedacht. Aan de Sonsbeeksingel komen restaurants goed.proeven en CASPAR met een naar eigen zeggen ‘zo lekker relaxed’ programma. Naam die het uitstekend bij dit motto past is misschien nog wel Roosmarijn Tuenter, het breekbare stemgeluid van de Arnhemse singer-songwriter is rustgevend en intrigerend tegelijk. Voor soulliefhebbers is daar Nanko Soul, eveneens uit Arnhem en live de moeite waard.  

Voor het volledige programma klik hier.

 

Oranjepop, Nijmegen

In het sfeervolle Hunnerpark staan er dit jaar opnieuw enkele opkomende Nederlandse acts op het programma, waaronder PAUW, The Indien en de hardrockers van John Coffey. De organisatie komt ook met eigen talent, dit jaar onder meer met Daniel Cane & The Rebellion. De singer-songwriter heeft zijn geluid net iets meer body gegeven en treedt op met The Rebellion. Ga in ieder geval even kijken bij Donnerwetter. Een Duits-Nederlands rockcollectief met venijnige solo’s van gitarist Wout Kemkens.  

Tickets tot 16 jaar: gratis. Boven de 16: €5,-. Voor de volledige line-up klik hier.

8Bahn Arnhem

8Bahn pakt voor de technoliefhebbers twee dagen uit met een uitgebreid programma in het traditionele Musispark en de nachtelijke uurtjes in Luxor Live.
O.a. DVS1 (USA), Daniel Avery (UK), Space Dimension Controller (UK), Gratts (BE), Ben & Pat (UK), PATSKI, LEFI, KUTMAH (UK), Jameszoo en Eaglemen.

Voor de volledige line-up en kaartverkoop klik hier
Locatie Musispark (gratis entree) en Luxor Live (ticket nodig) 
 

FreeFall Arnhem

Arnhem komt ook dit jaar weer met een behoorlijke line-up. Luxor Live, Planet Rose en komen met namen als: Sue the night, Mr. Polska, Sven Hammond, Skip&Die, Benny Rodrigues & Darko Esser terwijl Boomshakalak Soundsytem de zomer afdwingt met namen als Knarsetand, Leeways en Supernatural Selection. 

Locatie: Gele Rijdersplein en AKU-fontein. Voor het volledige programma klik hier.

Meer muziek

In Lichtenvoorde zijn naast een veelheid aan coverbands ook de gepassioneerde rockers van Mystic Gemini te zien, winnaars van de Achterhoekse bandcompetitie 2014. In Ulft speelt onder andere de Nijmeegse blues- en punkband The SPax. En ook niet onbelangrijk: behalve Oranjepop en Luxor Live (8Bahn) zijn alle genoemde evenementen gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland