#vf14 Het besloten feestje van Taxidermist

Lokale helden vieren nogmaals het levenslicht van nieuwe plaat

Thom Klompenhouwer ,

"Welkom op ons feestje!" Als een plichtsgetrouwe gastheer heette zanger/gitarist Stijn Van Oers zijn gasten welkom bij het optreden van Taxidermist. Niet alle genodigden gaven echter gehoor aan deze uitnodiging. Maar Taxidermist liet zich de pret niet ontnemen en vierde in klein gezelschap nogmaals het levenslicht van de nieuwe plaat.

HET CONCERT
Taxidermist, Club Voerweg, zondag 13 juli

DE ACT
De lokale Nijmeegse helden van Taxidermist brachten afgelopen voorjaar in eigen beheer het album Desert Calm uit en bezegelde dit gegeven met een releaseparty in Doornroosje. De vier heren maken gezamenlijk smaakvolle rock met eerbied voor de grootmeesters.
 
HET MOMENT
Het optreden van Taxidermist staat in velerlei opzichten als een huis. Dat wil zeggen, de band zakt nergens door de ondergrens. Helaas ontbreekt het daarentegen ook aan een hoogtepunt of een bepaald moment waarbij het echt opwindend wordt.
 
HET PUBLIEK 
De opkomst valt eerlijk gezegd enigszins tegen. Evenals eerder op de dag bij Smoking Chimneys lijken het voornamelijk vrienden en bekenden die op dit optreden zijn afgekomen, al heeft Taxidermist daar misschien net wat meer van weten op te trommelen. Voor het publiek kan de band weinig fout doen. Menigeen beweegt loom op de sluimerende grooves en een enkeling bedekt korte tijd de oren om de eigen gehoorgangen te beschermen tegen het lawaai dat feedback heet. Gelukkig is het mogelijk om gehoorbescherming op het festival te kopen.
 
HET OORDEEL
Voor de (hard)rockliefhebber is het optreden van Taxidermist een traktatie. De heren produceren een vette sound en grossieren in herkenbare refreinen. De aandacht wordt daarbij getrokken door het felle – met veel fills omlijste - drumwerk en de snijdende, melodieuze gitaarlijnen van zanger/gitarist Stijn Van Oers. Maar de echte vonk wil vandaag maar niet overslaan.
 

DE FOTO