Kensington en Crystal Fighters naar Appelpop Kensington en Crystal Fighters naar Appelpop

Gratis festival in Tiel maakt complete programma bekend

, Redactie 3voor12 gelderland

Kensington en Crystal Fighters naar Appelpop

Gratis festival in Tiel maakt complete programma bekend

Redactie 3voor12 gelderland ,

De organisatie van Appelpop heeft het complete programma van het festival bekendgemaakt. De 23e editie van het gratis Appelpop vindt plaats op 12 en 13 september aan de Waalkade in Tiel. Headliners zijn Crystal Fighters, Kensington, Kaiser Chiefs, Caro Emerald, BLØF en Blaudzun. Daarnaast treden onder meer opkomende acts als Jett Rebel, Thomas Azier, Dotan en Kraantje Pappie op.

Vrijdagavond 19.00 uur opent singer songwriter Nielson het festival op het hoofdpodium. Later die avond staan daar Bløf en Kaiser Chiefs. Op het Go-Tan podium is de hiphop van Kraantje Pappie te horen en sluit VanVelzen het programma van dat podium af. Het McBlossom podium wordt traditiegetrouw geopend door de winnaar van de Parel van de Betuwe. Dit jaar mag indierockband Dirty Colours deze eer dragen. Daarna brengt Skip&Die haar Zuid-Afrikaanse electroklanken ten gehore en zal Splendid er een zonnig feestje van maken.

Op zaterdag 13 september staat op het hoofdpodium de pop van Dotan, Chef’Special, Blaudzun en Caro Emerald geprogrammeerd. Daarna is het de beurt aan rockband Kensington en de zomerse klanken van Crystal Fighters. Het Go-Tan podium staat vooral in het teken van rockmuziek met het jonge talent Jett Rebel, de drie heren van DeWolff en rockbands De Staat en Di-rect. Voor een ruige portie polkarock kun je aan het eind van de avond terecht bij Russkaja uit Oostenrijk. Op het McBlossom podium staan Afterpartees en Diablo Blvd, maar niet voordat de winnaars van de talentenjacht Wish to be a Star het podium geopend hebben. ’s Avonds speelt Taymir zijn aanstekelijke indierock en Bliksem brengt metal uit België. De electropop van Thomas Azier en de hiphop van Typhoon zorgen bovendien voor de nodige diversiteit.

Alle informatie vind je op www.appelpop.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland