3voor12 gelderland tips van de week

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

17 januari | Charmante Kloodzakken en Oei de Clown | Merleyn | Nijmegen

Chocolade is na The Joint en Battle Juice het nieuwe hiphopconcept voor Merleyn en Doornroosje. Met een breed aanbod in smaken (Melk, Puur, Wit en Caramel) gaan we de komende tijd variëren om binnen één concept de veelzijdigheid van hiphop goed te vertegenwoordigen.

We beginnen PUUR met de release-party van Nijmeegs 'up & coming' rappers-duo Rasa. Na wat jaartjes onder de radar aan de muziek gewerkt te hebben, zijn de twee - met optredens in Luxor Live en Doornroosje achter de rug hebbende - nu echt klaar voor de release van hun nieuwste project. Met verfrissende beats en smaakvolle 'rhymes' leveren ze een mooie lijst met tracks af die vanavond ten gehore gebracht zal worden.

Voor en na Rasa gaat Rather Real als DJ de sfeer goed neerzetten met een fijne selectie tunes. Vanaf middernacht zullen de Charmante Kloodzakken het concept op ambachtelijke wijze omsmelten tot MELK. Odin en oudgediende Be Charm'd gaan er voor zorgen, aangevoerd door uw gastheer Lood de Kloodt, dat de voetjes van de vloer kunnen. Alsof dat niet genoeg is, nemen ze ook nog de wonderschone Eve Brown mee die ook haar plekje zal opeisen achter de decks. Special guest Oei de Clown zal deze avond zijn single releasen.

18 januari | Halve finale Gesel van Gelderland | Willemeen | Arnhem

Vier winnaars van de lokale Gelderse popwedstrijden kruisen op vrijdag 18 januari in Willemeen in Arnhem de gitaren tijdens de tweede halve finale van de Gesel van Gelderland.

KCG organiseert samen met Willemeen de tweede halve finale van deze provinciale popwedstrijd. Op vrijdag 18 januari  spelen The Hubschrauber, winnaar van Kaf en Koren, Jag en Rei, winnaar van De Slag Om Het Midden-Oosten, El Jando, winnaar van Orkaan van het Oosten en Hadrian's Wall, winnaar van Achterhoekse Band Competitie.

De jury, samengesteld uit deskundigen uit het popwereld, beslist welke vier bands een finaleplek verdienen. De finale van de Gesel van Gelderland is op donderdag 14 februari in Doornroosje te Nijmegen. Noteer deze data ook alvast in je agenda!

De deuren van Willemeen zijn geopend vanaf 20.00 uur en de eerste band start om 20.30 uur. De entree bedraagt vijf euro.

19 januari |Nijmegen Noise City | Merleyn | Nijmegen

Vijf bands op één avond in de Merleyn? Noem het gerust een mini-festival. Het neusje van de zalm van 'weird underground' Nederland geeft deze avond vijf lekker korte sets van 20 tot 25 minuten weg. Donné et Desirée gaan zelfs hun nieuwe album hier presenteren. Nu al unaniem een groot succes!

Donné et Desirée | Nijmegen
Dit coole post/avant rockduo uit Nijmegen is berucht om hun wervelende shows waarbij de attributen van drummer Donné je om de oren vliegen en de gitaar van gitarist Steven zomaar in je nek kan belanden. Semi improv, semi jazz, semi noiserock, sterk refererend aan MC5 en John Cage. Ze releasen vanavond ook nog eens hun nieuwe album Three World Premieres!

Cactus Truck | Amsterdam
Wat krijg je als je flarden delta blues, free jazz, Japanse noise en no wave met elkaar mengt? Juist: Cactus Truck! Net terug van een grote Amerikaanse tour - meer dan dertig speeldagen - en al samengewerkt met vele grote namen in de scene (Terrie Ex, Colin McLean, Ab Baars, Han Bennink, etc). Vanavond in Nijmegen: om de boel aan gort te spelen.

The Dear Listeners | Nijmegen
Tussen al dit geweld staan ook Robert Deters en Martin Luiten oftewel The Dear Listeners. Met hun subtiele maar zeer gefocuste sound-art, die zich ergens bevindt tussen noise en field recordings, weten zij de luisteraar te raken en te verrassen. Zij zullen deze avond de bezoekers wat ademruimte geven, waarvoor dank!

Albatre | Rotterdam
Dit free jazzcore / experimentele trio heeft al de nodige ervaring opgedaan het afgelopen jaar met onder andere een Europese tour en een show op Incubate. Hun mix van speelse free jazz en snoeiharde noise bevindt zich altijd op de grens van het schizofrene en ook vanavond zal Albatre geen genade tonen voor hun publiek. Mathijs van Nieuwkerk zou zeggen: "Hard hè, jongens"!

Dead Neanderthals
| Nijmegen
Sax en drums, meer hebben deze jongens niet nodig om je doof te maken. Ze smeden noise, jazz, metal en grindcore om tot een kanonskogel die je omverblaast. Na Incubate, een Engelse tour, shows in Italië en België en optredens met MoHa!, Staer, Napalm Death en Shining (No) staan ze vanavond weer in Merleyn, waar het in 2011 ook voor ze begon.

Zaal open: 21.00 uur voor vijf eurootjes!